Grupuri si instalatii hidraulice

Cu totii stim ca motoarele hidraulice folosesc energia unui fluid (a unui lichid sub presiune, pentru a fi mai exacti) pentru a o transforma intr-o energie mecanica, pe care sa o transmita prin organele de iesire mecanismelor actionate de catre acesta. Motoarele pneumatice, pe de alta parte, au functia de a transforma energia aerului comprimat (sau a unui gaz sub presiune) pentru acelasi scop mentionat anterior – energia mecanica.

Numeroase procese tehnologice implica foarte des functionarea unor agregate cu ajutorul acestor motoare neelectrice. Principalul atuu al acestor motoare hidraulice (denumite deseori si hidromotoare) sau a motoarelor pneumatice este flexibilitatea (daca e sa facem o comparatie cu celelalte tipuri de motoare) – avantaj care le asigura deci o larga folosire, in arii foarte diverse de activitate.

Ph Technique (distribuitor autorizat inca din anul 2001 al produselor concernului american Parker Hannifin, lider mondial al tehnologiilor si sistemelor de control a miscarii) se ocupa de proiectarea si executia de grupuri hidraulice complete. Timp de aproape 11 ani, compania Ph – T si-a diversificat serviciile oferite si si-a sporit performantele alegand sa opteze pentru proiecte tot mai complexe. Portofoliul sau cuprinde lucrari realizate pe plan intern dar si extern, in domenii variate precum: grupuri si panouri hidraulice, instalatii hidraulice si de ungere.

Daca veti dori proiectarea unui asemenea grup (hidraulic), va vor fi solicitate cateva date primare legate de proiectul ce va fi realizat: presiune maxima refulata; debit minim si maxim necesar; volum rezervor; tensiune alimentare motor electric; dimensiuni gabarit maxime; tipul si parametrii de functionare a consumatorilor (cilindri si motoare hidraulice); numarul consumatorilor; felul actionarii comenzilor pt. consumatori (manual, hidraulic, electric, pneumatic) etc.

Pe langa produsele Parker Hannifin, societatea comerciala Ph-T mai foloseste si comercializeaza marci ca: Legris, Denison, Domnick Hunter, Lucifer, Origa.