Hai sa protejam Pamantul

  1. Cumparati produse durabile. Cand cresteti propriul dvs. aliment nu este o optiune, puteti lasa banii sa vorbeasca pentru dvs. Cumpararea de produse durabile este o modalitate excelenta de a ajuta mediul inconjurator. Sprijinirea pietei fermierului local, achizitionarea de articole de care aveti nevoie sau repararea articolelor pe care le aveti deja, cumpararea de produse reutilizabile sau reciclate si investitia in aparate cu rating EnergyStar sunt modalitati excelente de a cumpara durabil.
  2. Reciclare. Reciclarea este un mod clasic de a ajuta modurile usoare de a proteja Pamantul.  Sticla, ziarele, aluminiul, conservele de otel, plasticul, resturile alimentare si de curte (compost), carton ondulat, ulei de motor si baterii sunt toate elementele care pot fi reciclate la instalatiile de reciclare ale comunitatii. Pentru a afla ce articole pot fi reciclate in comunitatea dvs., contactati gestionarea locala a deseurilor.
  3. Reutiliza. Simpla reutilizare a articolelor vechi poate ajuta la protejarea mediului. Containerele din sticla pot fi utilizate pentru depozitarea alimentelor sau a altor obiecte, pungile de cereale pot fi utilizate in locul pungilor Ziploc, iar obiectele vechi sau neutilizate pot fi vandute intr-o vanzare de curte; este vorba despre gasirea unor utilizari alternative pentru articole, astfel incat riscul sa poata fi redus.

Starea mediului este una dintre cele mai presante probleme ale timpului nostru. Puteti avea un impact important cu mici modificari concepute pentru a reduce consumul si risipa. Si desi sunteti doar un om,  este posibil ca ceilalti  sa ia drept exemplu actele bune alea voastre, rezultand un efect domino care va mari beneficiile comportamentului vostru.