In cautarea timpului pierdut degeaba

Nu toata lumea si-a petrecut zilele de Anul Nou intr-un club de fitze, sau pe strada,unde, de bucurie, romanii isi aruncau cu sticlele de sampanie din capul unuia in capul altuia, de fericire. Sau, pentru ca traiau bine, asa cum presedintelui nostru ii place sa spuna, sau ii place sa ne spuna, dupa cum a afirmat. Si, au mai existat si aceia carora nu le-a placut tiganeala de la televizor.

Prin urmare, ce au facut acestia? S-au gandit sa se joace un joc de „cultura generala” si nu de inteligenta, uite-asa, pentru ca nu au invatat de pomana atatia ani si ca sa se simta bine ca macar un server le apreciaza cunostintele. Cum „Trivia” nu mai este la moda, au intrat ei pe „Jocul unde cunostintele sunt singurele arme”. Si, mare greseala au facut! Pentru ca, oamenii fiind foarte bine pregatiti, s-au trezit ca, desi raspund corect la intrebarile din joc, raspunsul dat de ei nu era corect. Nu-i nici o problema, au crezut ca i-a lasat memoria si au dat „search” pe „Google”, pentru a afla raspunsul.  Si au constatat ca au dreptate.

Atunci m-am suparat si eu! Am cautat pe internet (da, am jucat si eu, sa nu va ganditi ca vorbesc in necunostinta de cauza!) si am aflat ca  despre ast joc se zice ca are cel mai mare forum din Romania, cu cele mai noi stiri si articole despre jocuri” (?!) Iar aici gasim si „vanzari, cumparari si publicitate”. Nu prea au chestiile astea nici o treaba cu jocurile de cunostinte generale, dar…,m-am gandit ca asa este in Romania!

Dupa ce am citit in intro-ul jocului, cum ca acolo se foloseste numai limbaj de „Curte Veche”, am fost fericita. Am crezut ca am descoperit nedescoperitul! Insa, ce sa vezi: pe forumul jocului apar niste „baieti”, care se apelau cu „Bah, bulan!” Pentru ca eram suparata din cauza faptului ca raspunsurile la intrebarile mele erau gresite, desi nu erau gresite, m-am gandit sa le semnalez adminilor ambele probleme. Cu intrebarile …i-am dovedit – sau nu, adica am cazut la pace si mi s-a spus ca pot sa votez o intrebare, in functie de cat de buna mi se pare. Cu limbajul am avut o problema: mi s-a spus „Limbaj de Curtea Veche scrie doar asa…, chestia e sa nu vorbesti cu <>. Eu am incercat sa le spun ceea ce aveam de spus, insa mi s-a spus sa incetez. Si am incetat, pentru ca am invatat si eu din batrani: „cu prostii si cu nebunii nu este bine sa te pui!”

Cautati si voi ce spun altii despre jocul asta, cum ar fi faptul ca un „robot’ a raspuns ca Leopldina Balanuta a murit in anul 3325, si raspunsul a  fost corect.

Ce m-a durut cel mai tare a fost ca, pe langa limbajul neadecvat care se foloseste acolo (si pe Trivia,pe un oarescare Hub se vorbeste mai respectuos!), in cadrul acestui joc se cauta blonde, roscate, fete de la drept, din Constanta s.a.m.d.  Asta, de altfel, ar trebui sa nu ma mire, atata vreme cat „initiatorul” jocului –  importat din multe tari – isi doreste organizarea unor campanii locale si ale unor intalniri ale jucatorilor.

Eu mai am tupeul sa ma mai intreb ce sa facem cu noi cu fratii sau copiii nostri ? Si nici nu mai intreb unde este cultura generala, atata vreme cat mi se spune ca pot vota o intrebare, pentru a spune ca nu imi plac „intrebarile despre fotbal, ci cele despre miss-e”.

Am invatat mai multe lucruri in viata asta; iar unul dintre ele este ca poti sa gasesti absolut tot din ceea ce ai pierdut, mai putin timpul.