La ce trebuie să fim atenți atunci când realizăm o petrecere de botez?

Această viață este presărată cu foarte multe momente frumoase, menite să ne taie pentru câteva secunde respirația. Toate aceste momente au scopul nu doar de a ne lumina ziua, ci și de a ne face să apreciem lucrurile bune care ni se întâmplă, ajutându-ne astfel să ne bucurăm mai mult de frumusețea vieții.

Un moment unic în viața este nașterea unui copil. Această minune oferă proaspeților părinți putere, credință și fericire, iar momentul botezării celui mic este magic prin prisma simbolismului său, dar și a stării de pace pe care o creează Sfânta Taină a Botezului.

Petrecere de botez

În România, fiecare moment frumos din viață se finalizează cu o petrecere, iar botezul este unul dintre evenimentele care cer în tradiția noastră o petrecere mare și frumoasă pentru a închina un pahar de vin pentru noul creștin.

Dacă înainte petrecerile de botez erau restrânse, în familie, astăzi, acestea ajung să strângă laolaltă și peste 200 de petrecăreți, gata să îi ureze pruncului toată fericirea din lume. Acestea sunt din ce în ce mai mari, mai spectaculoase, iar părinții pruncului sunt gata să scoată din buzunar o sumă fabuloasă de bani pentru acest tip de eveniment. Mulți părinți, rezervă un local pentru petrecerea de botez cu multe luni înainte ca cel mic să se nască deoarece majoritatea localurilor sunt deja ocupate cu 2 ani în prealabil pentru diverse evenimente.

Planificarea botezului în cadrul unui local nu este atât de simplă pe cât am crede deoarece fiecare detaliu trebuie să fie pus la punct exact ca în cadrul unei nunți, numai că atuul este că numărul de persoane este mai scăzut.

Ce aspecte trebuie să luăm în considerare atunci când organizăm o petrecere de botez?

Dacă doriți să aveți o petrecere de botez ca în basme, atunci trebuie să oferiți o mare atenție următoarelor aspecte:

1. Locație – este important unde doriți să organizați petrecerea. Doriți să fie în cadrul unui local sau oare doriți să apelați la un cort de închiriat utilat complet pentru a vă putea juca cât mai mult cu amenajarea?

2. Muzică – muzica este cea care dă tonul unei petreceri. Este unul dintre cele mai importante aspecte din cadrul oricărei petreceri.

3. Mâncare – iubirea trece prin stomac, așa că iubirea invitaților pentru eveniment o să treacă prin stomacul acestora. Apelați la o companie care să vă ofere un meniu pentru botez la cel mai bun preț.

4. Candy bar – indiferent de vârstă, toți oamenii iubesc dulciurile, și mulți invitați chiar stau până la sfârșitul petrecerii expres pentru dulciurile de la final.

De ce este candy bar-ul unul dintre cele mai importante aspecte din cadrul unui botez?

Un candy bar botez devine centrul de atracție pentru toți invitații deoarece aspectul dulciurilor trezește atenția oricărui invitat. Trebuie să țineți cont de câteva detalii în cazul unui candy bar botez, și anume:

• Amplasare – acesta trebuie să fie așezat strategic pentru ca toți invitații să îl poată vedea și să aibă acces ușor la acesta. Pe lângă aceste aspecte, un candy bar botez este foarte frumos din punct de vedere vizual, așa că trebuie pus într-un loc astfel încât să creeze o eleganță aparte întregului decor.

• Tematică – este un trend acum cu tematica aleasă pentru un eveniment, iar botezul este unul dintre evenimentele cu tematică. Candy- barul botez trebuie să fie în ton cu tematica aleasă de către părinți. Poate vreți, spre exemplu, ca tematica să fie „albastru”, candy barul poate să fie doar cu prăjiturele albastre pentru a simboliza cât mai bine tematica aleasă.

• Dulciuri – alegerea prajiturilor pentru un candy bar de botez nu este deloc ușoară. Trebuie să țineți cont că nu toți invitații sunt fani prăjiturilor foarte dulci, sau nu toți preferă ciocolată. Cel mai bine este să aveți diversitate în cadrul acestora.