Laptop-uri pentru mici si mari

Citeam astazi in „Cotidianul” o stire, potrivit careia ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, doreste ca toti elevii si profesorii sa beneficieze de laptop-uri, incepand cu anul acesta. Bineinteles, ca nu se stie cand va fi pus in aplicare acest program si nici ce buget ii va fi alocat. Insa, se stie ca nu va fi vorba de laptop-uri da 100 de dolari, ci de scule mai performante. Scopul acestui program este sporirea cunostintelor de IT si a culturii generale.

La o prima vedere, preaministeriala idee este foarte buna, dar, daca o vom analiza putin, vom vedea altceva.
In primul rand, asa vrea sa stiu la ce vor folosi laptop-urile elevilor si profesorilor din nu stiu ce sat din varf de munte, unde nu exista telefoane si nici semnale la telefoane.

Apoi, sunt curioasa cum ar putea un profesor, care nu a pus in viata lui mana pe vreun calculator sa ii invete pe elevi tainele obectului. Iar aici imi admintesc de un amic ce imi spunea ca a facut informatica in liceu, dar, pentru el singura utilitate a calculatorului este de a intoarce tastatura invers, nu de alta, dar ca sa ai pe ce sa spargi o ceapa si pe ce sa tai pita si branza.

In rest, cred ca scoala va deveni o adevarata distractie. Mi-i si imaginez pe copii, mai mari sau mai mici, cum vor face un CS pe laptop, sau cum vor purrta discutii ingenue pe Mess, sau cum vor descarca o manea, sau cum vor da jos niste poze sau niste filmulete total inofensive. Caci, daca ore tot nu se fac, macar asa timpul va trece mai placut.
Normal ca se vor distra si profesorii. Altfel ar fi incorect. Sa ne-o imaginam pe profesoara X, care i-ar scrie profesorului Y: „Hai, draga, ieshim @ o tzigara? K nu am avut kef de nik azi & le-am dat la proshtii ashtia o lucrare, da’ ei habar n-au. & nu pot sa ii las pe toti, k am shi yo obligatziile mele, deci trebe sa le mai dau i shansa shi sa ies din clasa. :-* BUZZ!!!

Prin urmare, timpul pe care il vor petrece odraslele noastre la calculator se va dubla, astfel incat nu vor mai avea timp decat de cateva ore de somn pe noapte si de nimic altceva, saracii! Dar, li se vor imbogati cunostintele de IT si vor avea muuulta cultura. ­čśë