Lectia de mers cu triciclete pentru copii!

Pentru cateva minute de libertate deplina joaca cutriciclete, sau trotinetedevine extrem de importanta pentru copilasul tau! De ce este importanta libertatea de miscare si care sunt beneficiile ei?

Cele mai frumoase amintiri din copilarie sunt legate de libertatea de miscare la care se adauga mersul la circ, plimbarile la gradina zoologica, vizita la ceilalti verisori sau prieteni, dar unul dintre cele mai iubite este plimbarea in parc in aerul proaspat si liber, joaca cu tricicleta sau trotineta, care de fiecare data ajuta la imbogatirea cunostintelor despre mediul inconjurator, acolo unde exista prietenie implicata in secretul comun, acolo unde piticul tau invinge propriile spaime, acolo unde poate spune cu o mandrie nemapomenita “ uita-te mami la mine…toate imi reusesc!”.

Pe masura ce copilul tau creste are nevoie de independenta, insa pe tine acest gand te sperie, importanta este sa il ajuti pe copil sa fie independent, insa poti face din asta un proces captivant pentru amandoi!

O cale extrem de buna pentru a educa sanatos fizic cat si psihic copilul nostru sunt momentele in care ii deschizi aripile in a depunde eforturi fizice cat si psihice, pentru ca el sa invete totul fara sa sadesti in el sentimentul vinovatiei daca ceva nu merge conform planului stabilit.

Tricicleta pentru copii este unul dintre elementele care ii dezvolta aptitudinile de echilibru, ii dezvolta frumos si armonios corpul, copilul reuseste sa isi dobandeasca simtul echilibrului, poate deasemenea invata sa mearga descult prin iarba,  sa invete sa mearga pe strada, sa invete regulile de circulatie, zona pietonala. In felul acesta va capata sentimentul de libertate! Orice iesire din casa de unul singur- fie ca merge la gradinita/scoala de peste drum, fie ca merge la bunici el se v-a pregati la fel de intens. La inceput mergeti impreuna de mai multe ori, pana cand ruta devine familiara si copilul te va conduce pe unde trebuie! Daca totul decurge normal, poti lasa copilul singur. La ce varsta faci asta? Depinde de experienta de viata a copilului tau si a gradului de complexitatea ce il prezinta ruta respectiva.

Te invitam sa vizitezi si magazinul online Mini-mag in care gasesti triciclete, trotinete si biciclete ideale pentru orice varsta sau pentru orice preferinta ar avea copilasul tau! Preturile sunt avantajoase oricui iar designul si materialele sunt excelente pentru un inceput de aventura!

Tu stii care sunt pasii pentru a-l ajuta pe micut sa isi castige sentimentul de libertate?