Lumea după regulile ei

Avea cam tot ce-şi poate dori o fată de vârsta ei. Trăia înconjurată de dragostea familiei în condiţii decente și avea totul la dispoziție. Era proaspătă studentă și familia îi putea asigura un trai bun pe viitor. Nu trăia în lux, însă trăia decent într-un cartier din Cluj având la dispoziție două mașini, un apartament și o casă. Se obișnuise să fie răsfățată și tocmai din acest motiv cei apropiați încercau să-i satisfacă toate poftele inimii.

Mereu i-a plăcut să fie o fire libertină, independentă, să nu dea nimănui socoteală pentru ceea ce face. Cei din familie nu-i cereau prea multe și nici nu-i verificau activitățile. Cu alte cuvinte, avea un paradis al ei, trăia într-o lume controlată de ea, după regulile ei. Nu-i greu de înțeles faptul că, în aceste condiții, îi mințea pe cei de lângă ea și îi influența astfel încât mereu să fie ea cea care are dreptate. Și așa se face că familia a pierdut controlul asupra ei.

Era genul de fată care nu dormea singură în casă, nu făcea duș dacă apa nu era destul de caldă, nu mânca decât alimente ce aveau termenul de valabilitate foarte mare, legumele și fructele doar spălate de două ori. Nu avea grija cheltuielilor de întreținere, nu muncea, nu aducea niciun venit în casă. De fapt era acasă la ea precum la hotel. Venea doar ca să doarmă și ca să-și potolească foamea.

Și într-o bună zi, cuconița noastră și-a luat tălpășița și și-a urmat “marea dragoste a vieții”. Un bărbat pe care-l știa și la care râvnea încă din copilărie. Problema apare doar acum. Bărbatul este în proces de divorț cu fosta soție cu care are un copil căruia îi va plăti pensie alimentară și îi va achita toate celelalte obligații care decurg de aici. Tipul e recunoscut ca un veritabil “Don Juan” care a mai frânt și alte inimi pe care apoi le-a abandonat fără de remușcări. Locuiește într-un sat din creierii munților, într-o casă aflată în construcție de 6 ani și în care doar o cameră este locuibilă. Casa nu are electricitate și apă curentă, iar focul se face cu lemne.

Și astfel, eroina noastră a lăsat baltă tot confortul pe care îl avea la oraș, s-a îndepărtat de dragostea familiei, a renunțat la facultate și la viitorul pe care-l putea avea. Cei apropiați au încercat în dese rânduri să o determine să renunțe la individul în cauză, dar toate refuzurile au fost motivate prin dragostea sinceră și nemărginită pe care i-o poartă.

Fata care nu dormea singură în casă doarme acum 5 din 7 nopți singură deoarece alesul ei lucrează ca zilier prin satele din județ și vine acasă doar în week-end. Fata care nu făcea duș dacă apa nu era destul de caldă își face acum baie în lighean, în curte, cu apă de la izvor. Fata care se temea de insecta și rozătoare mai tare decât de un război are acum în grijă o droaie de lighioane care-i asigură hrana. Fata care mânca doar fructe și legume spălate din adins se hrănește acum cu fructe culese direct din pădure. Fata cera nu era obișnuită cu munca depune acum eforturi mari pentru a crepa lemne, pentru a face curățenie în curte, pentu a aduce apă de la fântână și pentru a face muncile câmpului.

Poate că e vina ei pentru soarta pe care o are și pe care nu pare să o regrete, poate că e vina familiei și a celor apropiați, însă cu siguranță dacă va avea o decepție din această experiență va rămâna cu cu învățături ce-i vor fi de folos pe viitor. Are viața în față. Are doar 19 ani…