Mamicile se intreaba: „Cum imi ajut copilul sa devina un elev increzator in fortele sale?”

Timpul petrecut in scrierea temelor poate fi cea mai incarcata activitate a zilei pentru parintii care ar fi mai degraba dispusi sa faca treburi casnice decat sa-si indeplineasca activitatea desemnata. Parintii pot schimba acest tipar si isi pot investi copiii pentru succes prin implicarea lor in programul de teme al celor mici si stabilind un exemplu pozitiv atunci cand vine vorba de obiceiurile de acasa. Studiile arata ca parintii care sunt mai implicati in activitatile educationale ale copiilor lor ii ajuta pe acestia sa aiba un randament mai bun la scoala si au mai multe sentimente pozitive despre educatia lor in general. S-a dovedit, de asemenea, ca implicarea si atentia parintilor sunt mai importante pentru succesul academic al copilului decat statutul economic al familiei lor sau daca acestia frecventeaza o scoala publica sau privata.

Faceti cunostinta cu profesorii
In primul rand, este important sa faceti cunostinta cu profesorii copilului. Participati la sedinte si, daca este posibil, initiati un dialog inaintea acestora. Fiti transparenti in legatura cu situatia in care ati observat ca cel mic are nevoie de asistenta si cereti profesorilor sfaturi care au avut succes in trecut.

Finalizati temele
Finalizarea temelor este esentiala pentru succesul copilului dumneavoastra. Indiferent de gradul in care se afla, stabiliti obiceiuri pozitive de studiu si faceti-va timp pentru a-i ajuta la teme in fiecare zi. Explicati-le lucrurile pe care nu le-au inteles in clasa. O atentie deosebita va fi mult apreciata atat de copilul dumneavoastra, cat si de profesorul acestuia. Sunteti un model pentru copiii vostri si ei invata prin exemplul tau. Daca copilul dumneavoastra se lupta cu o sarcina deosebit de dificila, permiteti-i sa ia mici pauze, dar asigurati-va ca isi termina temele in timp util si in conditii optime.

Pregatire din timp
Ajutati-va copilul sa se pregateasca pentru teste. Pastrati copii ale temelor, astfel incat sa aveti timp sa le studiati. Daca ati acordat atentie si interes atunci cand copilul dumneavoastra a inceput rezolvarea temelor, ar trebui sa fiti mai mult decat pregatiti sa ii ajutati sa studieze odata ce este timpul pentru examene si teste va permite recapitularea notiunilor teoretice.

Pozitivism
Afisarea unei atitudini pozitive fata de educatie va va ajuta copilul sa lupte pentru succes. Demonstrandu-le copiilor cat de valoroasa este educatia lor de a trai o viata implinita. Acest lucru ii va motiva si ajuta sa devina elevi entuziasti si increzatori.