Meditatia de recunostinta – fiti recunoscatori pentru lucrurile simple

Recunostinta este un exercitiu zilnic care poate fi extrem de benefic pentru sanatatea mintala.

Cele mai simple exercitii sunt de obicei cel mai bun medicament si acesta este unul dintre preferatele mele.

Stau in liniste, tacere completa, aproximativ 2 minute. Pentru o focalizare suplimentara, de multe ori, sting si luminile. Acest lucru ma ajuta sa ma concentrez asupra opririi gandurilor negative.

Imi spun: „Este bine sa nu ma simt bine acum, dar pentru ce pot fi recunoscator in viata mea.”

Doar aceasta linie simpla este ca o raza de soare. Aproape intotdeauna am aceeasi lista de articole simple:

  • Copiii mei
  • Familia mea
  • Casa noastra
  • Avand suficienta mancare pentru a manca

Acest exercitiu simplu reda mentalitatea de la negativ la pozitiv si este usor sa continue trenul gandirii pozitive.

Luati una dintre ideile pozitive simple despre viata voastra si extindeti-va la ganduri mult mai pozitive de recunostinta. Cum ar fi sa privesti in jurul casei tale si sa fii recunoscator pentru ca ai caldura si o casa in care sa te intorci acasa, un pat frumos pentru a dormi noaptea, mancare pentru tine si familia ta.

Facand acele mici 2 minute de meditatie zilnica ma face sa-mi dau seama cat de recunoscator sunt pentru viata mea.

Faceti timp in fiecare zi pentru a aprecia elementele simple, adesea supraevaluate din viata voastra si pentru a aprecia aceste lucruri in fiecare zi.

Pastrarea unui jurnal de recunostinta zilnic, de obicei dimineata si repetarea recunostintei pentru viata. S-a dovedit ca recunostinta zilnica schimba caile neuronale si va reface structura creierului, facandu-va o persoana mai fericita si mai sanatoasa.

Cercetarile efectuate de oamenii de stiinta de la Universitatea din Los Angeles au relevat faptul ca simplul act de a fi recunoscator (zilnic) pentru ceea ce ai in viata poate avea un efect de lunga durata si pozitiv asupra mai multor zone din creier.

Acest lucru se datoreaza faptului ca sentimentul de recunostinta are ca rezultat activarea sincronizata in intregul creier si, cand este privit pe o scanare RMN a capului, lumineaza zone din creier care proceseaza emotiile. Caile neuronale si hipotalamusul sunt stimulate, ceea ce are aproape acelasi rezultat ca administrarea unui antidepresiv.

Mai mult, sa meditat asupra recunostintei tale s-a dovedit ca stimuleaza nivelurile de serotonina (un neurotransmitator) din creier si, de asemenea, il incurajeaza sa produca mai multa dopamina.