Metode prin care puteti sa fiti mai fericiti – II

2. Reconectati-va creierul pentru a gandi pozitiv
Unul dintre cele mai esentiale obiceiuri ale oamenilor fericiti este monitorizarea si, daca este necesar, restructurarea gandurilor pentru a imbunatati fericirea si bunastarea generala.

Oamenii fericiti experimenteaza in general mai multe ganduri pozitive decat oamenii nefericiti.

Cu totii avem ganduri automate atunci cand ne confruntam cu o situatie sau eveniment. Pentru a imbunatati fericirea, este important sa va monitorizati gandurile automate si sa le restructurati, daca este necesar.

De exemplu, cand te trezesti dimineata, daca gandul tau automat este „Astazi va fi o zi stresanta la serviciu”, s-ar putea sa vrei sa restructurezi acel gand pentru a-ti imbunatati fericirea.

Restructurati-va gandul cu ceva de genul: „Este o zi frumoasa astazi, este bine sa fii in viata si voi vedea provocarile de astazi ca oportunitati; totul e bine.”

Amintiti-va, optimistul perpetuu este de fapt fericit si crede fericit. Va puteti restructura si modelele de gandire pentru a va crea propriul mediu pozitiv.

3. Fii prezent in viata
A fi complet prezent in viata sa dovedit a imbunatati fericirea . Oamenii fericiti lucreaza la concentrarea asupra fiecarui moment, angajandu-si simturile si sunt mai atenti.

De exemplu, atunci cand luati cina cu familia, asigurati-va ca sunteti complet angajat in acest moment. Incercati sa va curatati mintea, sa spalati evenimentele zilei din gandurile voastre si sa va concentrati asupra cu cine sunteti si unde va aflati acum .

Angajati-va toate simturile, gustati mancarea, ascultati tonul si inflexiunea din vocile copiilor dvs., mirositi mancarea, simtiti textura painii si priviti in ochii celor dragi.

Daca exersezi sa fii mai atent, mai prezent si mai angajat in viata, vei fi mai fericit!