Modalitati de a reduce praful din casa

Praful este o acumulare de particule mici ce includ fragmente de fibre de panza, hartie, par, celule ale pielii, murdarie si multe altele. Lasandu-l sa se acumuleze, locuinta sa va fi predispusa sa conduca la alergii si diferite probleme de sanatate, deci e o idee buna sa il tii sub control. Nu exista nicio modalitate de a elimina praful in permanenta, insa daca folosesti cel mai bun aspirator si solutii calitative pentru curatare vei obtine rezultate incredibile.
Exista tehnici de filtrare si o varietate de remedii care pot reduce drastic cantitatea de praf pe care tu si familia ta il respirati zilnic. Exista cativa pasi care pot aduce un plus de confort in viata.

1. Filtrarea aerului

Exista destule filtre ce pot sa purifice partial aerul din incapere. Daca locuinta ta este incalzita sau racita de un sistem central, poti schimba filtrele in asa fel incat sa controleze nivelul de praf din camera. Acesta tot va continua sa se depuna pe suprafete, insa un filtru de calitate va incetini rata de acumulare.
Un filtru standard doar va reusi sa retina particulele mari din aer pentru a preveni defectiunile asupra sistemelor de incalzire sau racire. Recomandate sunt cele confectionate din hartie de calitate sau plisate cu tesatura, ce sunt detasabile si e necesar a fi inlocuite o data la cateva luni.

2. Cumpara un purificator de aer

Aceste masini functioneaza sub forma unei capcane ce retine particulele de praf. Sunt esentiale pentru familiile care au alergii la praf. Purificatorul de aer il curata doar pe cel din camera in care este pozitionat, deci este de luat in calcul cate un dispozitv pentru fiecare camera in parte.

3. Aspirarea prafului

Probabil cea mai des intalnita solutie. De fiecare data cand praful isi face simtita prezenta, alegem sa il curatam, insa observam ca trebuie sa facem asta periodic. Folosind cel mai bun aspirator cu filtre cu eficienta sporita in particulele de aer va va asigura de o indepartare cat mai sporita. Clasicele aspiratoare reusesc sa absoarba doar particulele mari, in timp ce restul sunt imprastiate in aer si urmeaza a se depune din nou prin camera.
E ideal sa ne concentram in special pe zonele care sunt cel mai des frecventate de catre membri familiei. Asta presupune cel putin doua procese de aspirare pe saptamana. Probabil vei observa o diferenta considerabila la scurt timp dupa.
Asigura-te ca schimbi filtrul aspiratorului cat mai des posibil pentru ca acesta sa functioneze in perfecta stare.

4. Maturarea podelelor

Asta presupune folosirea unei maturi si a unui faras pentru a indeparta praful. E o mod simplu si bun, dar nu la fel de eficient precum aspirarea. Imediat ce folosesti matura, asigura ca ceea ce ai strans n-o sa mai ia contact cu suprafata casei.

5. Spalarea podelelor

Un mop ud va reusi sa absoarba foarte bine praful si sa il colecteze. Daca repeti acest proces des, vei reusi sa tii murdaria si praful sub control.
Acestea sunt cateva dintre metodele principale ce remediaza sursele ce contribuie la aparitia prafului in locuinta proprie.