Modul in care barbatii pot gestiona stresul

1. Masurati nivelul de stres de cateva ori in fiecare zi

Faceti acest lucru acum; luati 5 secunde, evaluati nivelul stresului pe o scara de la 1 (fara stres) la 10 (cel mai grav stres vreodata) si reveniti la ceea ce faceti.

Cum va simtiti? Doar atentia la nivelul dvs. de stres poate scadea. Partea din creierul dvs care creeaza reactii de stres, amigdala, pe care noi o numim „alarma”, doreste doar sa va tina vigilent, astfel incat sa fiti calm si increzator atunci cand va confruntati cu declansatori precum sefi furiosi, sotii si prietenele sau un termen limita la munca.

Cand masurati stresul pur si simplu, repede si in mod regulat, alarma creierului se calmeaza pentru ca stie ca acordati atentie semnalelor sale. Acordarea atentiei este de fapt cheia care transforma raspunsul la stres in jos. Doar masurarea stresului de cateva ori pe zi poate face diferenta.

2. Pastrati in minte prioritatile dvs. de top

Cea mai buna modalitate de a face fata unei intalniri care a disparut de la sine sau de a lupta cu copiii dvs. este sa raspunda la o intrebare cheie: „Ce este cel mai important pentru tine in acest moment in intreaga ta viata?” Este sa criticati colegii sau sa va luptati cu copii, sau este de a atinge scopul care a condus la intalnire in primul rand si de a va intoarce sa va bucurati de copiii dvs?

Cand va concentrati asupra a ceea ce este cu adevarat important, puteti simti ca alarma dvs. se opreste deoarece sunteti pe drum, chiar daca nimeni altcineva nu este. Si co-lucratorii si copiii iau parte la aceasta atunci cand cineva este foarte concentrat. Uneori este atat de contagioasa incat o sa inceapa sa se concentreze mai mult si sa se calmeze. Aveti controlul si acest lucru va impiedica raspunsul la stres.