Movie review: Adam and Eve

Desi nu are o nota prea buna pe IMDb, e unul dintre filmele care mi-au facut o impresie placuta inca din primele minute de vizionare. Desi nu-mi place deloc actrita Emmanuelle Chriqui (Eve), prestatia ei e acceptabila, iar aparitia ei e compensata de Cameron Douglas (Adam).

In principiu, ideea filmului se bazeaza pe relatia dintre doi tineri indragostiti, intre care exista un singur impediment: Adam este un rebel care traieste viata la maxim si care vrea sa profite de ultimul lui an de facultate facand cat mai mult sex, in vreme ce Eve este o virgina care, desi il iubeste pe Adam mai mult decat orice, nu doreste sa renunte (inca) la fecioria ei. Faptul ca el vrea s-o convinga pe ea sa se lase prada ispitei (sexul devenind fructul oprit) este contrar povestii cu Adam si Eva, pentru ca in acest caz, ea nu il ispiteste pe Adam, ci incearca sa-i domoleasca hormonii. Insa nu reuseste dect sa il faca sa-si doreasca o noapte cu ea din ce in ce mai mult.

Bine, poate nu exista un singur obstacol intre Adam si Eve. Prietenii lui Adam sunt niste petrecareti dificili. Cei 4 prieteni sunt bagareti si acest fapt ii cauzeaza probleme nu doar lui Adam. Casa in care locuiesc si peluza aferenta arata totdeauna ca dupa razboi, cutii de bere, de pizza, hartie igienica, tot tacamul este prezent datorita petrecerilor ce au loc acolo. Adam se poate chiar relaxa pe o canapea de afara pana i se deschide usa, niciunul dintre ceilalti 4 fiind in stare sa se ridice de jos dupa o betie crunta.

Dupa ce Adam incearca s-o aduca pe Eve in patul sau prin diverse metode (romantice, pasionale, etc), ea se incapataneaza sa-i reziste, asteptand momentul in care el ii va spune “te iubesc”. Chiar si dupa mult doritele cuvinte, cei doi nu reusesc sa ajunga decat la o cearta, in care Adam isi revarsa furia si frustrarea in fara iubitei sale. Apoi urmeaza zile in sir in care cei doi nu vorbesc, insa un eveniment neasteptat ii va pune la incercare: Patty il gaseste pe Adam cu garda jos: beat, trist si despartit de Eve. Va rezista oare Adam tentatiei si hormonilor care au luat-o razna in interiorul lui sau iubirea pentru Eve e mai importanta? Va renunta pana la urma Eve la principiile sale si se va impaca cu Adam?

Filmul merita vazut impreuna cu prietenii, dar si cu iubitul/iubita, pentru ca intruneste conditiile minime necesare: este amuzant, are si parti siropoase si actorii sunt niste tineri aratosi (unii sunt si scarbosi – hint: Ferguson’s hair in the sink).

Nota: 8/10