Mungiu aka The winner

Asociaţia Naţională a Criticilor de Film din SUA a desemnat filmul lui Cristian Mungiu, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, drept cel mai bun film străin, în cadrul premiilor anuale, anunţa site-ul mediafax.ro, care preia inforatia din paginile publicaţiei Hollywood Reporter.

Filmul lui Cristian Mungiu, ales „cel mai bun film străin” în cadrul premiilor National Society of Film Critics, a fost urmat în top de producţiile „The Diving Bell and the Butterfly” şi „Persepolis”.

Sursa citata mai spune ca Asociaţia a acordat premiul pentru cel mai bun film producţiei „There Will Be Blood / Scandalul petrolului”, realizatorul filmului, Paul Thomas Anderson, fiind desemnat „cel mai bun regizor”. Pentru rolul din „There Will Be Blood / Scandalul petrolului”, Daniel Day-Lewis a fost ales „cel mai bun actor”, în timp ce Robert Elswit a fost distins cu un premiu pentru imagine.

Podiumul secţiunii „cel mai bun film” a fost completat de filmele „The Diving Bell and the Butterfly” de Julian Schnabel şi „No Country for Old Men” al fraţilor Ethan şi Joel Coen.