Mungiu aka The winner

Asociaţia Naţională a Criticilor de Film din SUA a desemnat filmul lui Cristian Mungiu, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, drept cel mai bun film străin, în cadrul premiilor anuale, anunţa site-ul mediafax.ro, care preia inforatia din paginile publicaţiei Hollywood Reporter.

Filmul lui Cristian Mungiu, ales „cel mai bun film străin” în cadrul premiilor National Society of Film Critics, a fost urmat în top de producţiile „The Diving Bell and the Butterfly” şi „Persepolis”.

Sursa citata mai spune ca Asociaţia a acordat premiul pentru cel mai bun film producţiei „There Will Be Blood / Scandalul petrolului”, realizatorul filmului, Paul Thomas Anderson, fiind desemnat „cel mai bun regizor”. Pentru rolul din „There Will Be Blood / Scandalul petrolului”, Daniel Day-Lewis a fost ales „cel mai bun actor”, în timp ce Robert Elswit a fost distins cu un premiu pentru imagine.

Podiumul secţiunii „cel mai bun film” a fost completat de filmele „The Diving Bell and the Butterfly” de Julian Schnabel şi „No Country for Old Men” al fraţilor Ethan şi Joel Coen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *