Muzica pentru nunta – cea mai dificila decizie a unui cuplu modern

Desi este dificil de crezut, programul muzical al unei nunti este acel artificiu care face diferenta in ansamblul evenimentului, generandu-i statutul de „petrecere formidabila” sau, din contra, stigmatul de receptie plictisitoare. Iar dupa cum ne imaginam, dorinta dumneavoastra este aceea de a oferi invitatilor o atmosfera cat mai antrenanta, astfel incat acestia sa pastreze in suflet amintirea unei zile, dar mai ales a unei seri formidabile. Si totusi, lipsa de experienta isi poate spune cuvantul in momentul in care trebuie sa va ocupati de o sarcina atat de complexa, alegerea unei formatii pentru nunta nefiind nicidecum un obiectiv usor de indeplinit.

Un sondaj printre prietenii se poate dovedi un real succes

Chiar daca preferintele muzicale difera de la persoana la persoana, in contextul unui astfel de eveniment nu va permiteti sa alegeti doar genurile muzicale care se pliaza pe gusturile dumneavoastra, ci trebuie sa mizati pe un repertoriu de muzica pentru nunta care prinde la public si, mai mut decat atat, nu ofera acestuia ragazul sa se plictiseasca! Astfel, sondajul de opinie printre cei apropiati care au trecut printr-o experienta asemanatoare se poate dovedi crucial pentru o alegere reusita.

Chiar daca nu mizati pe aceeasi formatie nunta pe care ei au ales-o, cel putin aveti la indemana oportunitatea de a va inspira dintr-un repertoriu artistic de succes ce a reusit sa ridice toti invitatii in picioare, sau de pe un site de prezentare propus de rudele apropiate, asa cum este formatienunta.net. Rolul unei astfel de platforme este de a va familiariza cu ofertele propuse de trupa respectiva, dar si cu formatul pe care ei il pot implementa in cadrul evenimentului dumneavoastra.

Tine cont de detaliile legate de acustica

Bineinteles, ne raportam la locatia in care va avea loc nunta dumneavoastra. Chiar daca vorbim despre un cort supradimensionat, trebuie sa va ganditi la faptul ca nu puteti opta pentru o orchestra cu foarte multi instrumentisti, tocmai pentru ca s-ar putea ca volumul sa fie unul prea mare pentru invitatii prezenti la nunta. De asemenea, evenimentele organizate in aer liber imprima si mai multe restrictii de acest fel, un exemplu elocvent fiind reprezentat de nuntile care au loc pe plaja, in care nu puteti include momentele muzicale sustinute de un cvartet. Nu doar acustica le este potrivnica, ci si vantul care le poate deranja partiturile.

Asculta o reprezentatie live inainte de a contracta formatia respectiva

Desi tentatia de a colabora cu o formatie de nunta care emana profesionalism si calitate prin fiecare inregistrare este mare, dumneavoastra ar trebui sa va ganditi la faptul ca solistii si instrumentistii respectivi vor canta muzica live in cadrul evenimentului, asa ca prea putin conteaza modul in care ei se aud pe CD. Cel mai bine ar fi sa ii auziti in prealabil in formatul dorit, asta pentru a nu avea o surpriza neplacuta in cea mai frumoasa seara din viata dumneavoastra.

Gandeste-te din timp la durata spectacolului

Chiar daca in opinia dumneavoastra intregul eveniment nu ar trebui sa depaseasca sase – sapte ore, posibilitatea ca acesta sa se prelungeasca este una sporita. In acest caz, nimic nu ar fi mai neplacut decat sa observati cum instrumentisti incep sa isi stranga lucrurile pentru a pleca, lasandu-va invitatii fara fundalul sonor care i-a tinut pe ring pana in momentul respectiv. Pentru a evita aceste situatii recomandat ar fi sa stipulati in contract un tarif perceput pe orele suplimentare, astfel incat durata reprezentatiilor sa se sincronizeze perfect cu dorintele nuntasilor.