Nobody’s perfect

Nimeni nu este perfect, dar toti putem tinde spre perfectiune.

Desi sunt un bun profesionist in domeniul meu, mai fac si eu greseli, asa cum am facut saptamana trecuta. Pana la urma, s-a rezolvat situatia, dar am avut (noi, adica firma unde lucrez) un cost suplimentar de 500 Eur si o imagine sifonata in fata unor clienti strategici.

Imaginea o vom repara pana la urma, deoarece ne vom stradui mult mai mult pe viitor – invatam din propriile greseli. Dar banii (costurile suplimentare)? Se recupereaza si aceia, vei zice. Asa este, se vor recupera, dar pana atunci, cineva i-a platit.

Asa ca m-am hotarat sa imi asum raspunderea pana la capat deoarece, desi nu eram in totalitate vinovat pentru situatia creata, eram constient ca purtam cel putin o parte din vina morala. In consecinta, m-am dus azi la seful meu si i-am spus ca imi asum partea de vina si vreau sa platesc eu jumatate din suma, si imi va retine cate 50 Eur la urmatoarele salarii.

E mult, e putin? E bine, e rau? Nu stiu. Dar stiu ca trebuie sa fim responsabili si sa acceptam ca orice greseala am face, in viata sau in cariera, trebuie sa platim. Dar, atentie! Plata fara invataminte, nu inseamna nimic. Trebuie sa ne platim greselile si trebuie, mai ales, sa invatam din greseli.

Astfel, invatand si patimind, vom fi mereu cu un pas mai aproape de succes.

Nu conteaza in ce domeniu lucrezi si la ce nivel de cariera esti, intotdeauna ai o anumita responsabilitate, chiar si pe cel mai – aparent – nesemnificativ post. Nu iti spun ca de cate ori gresesti sa te duci la seful tau si sa-i dai 50 Eur, dar de cate ori gresesti, asuma-ti raspunderea si propune-ti sa nu mai repeti niciodata acea greseala.