Nu este mereu tu vinovat – 4- 5/ 10

4. Nu te simti vinovat.

Acuzandu-va in permanenta si simtindu-va rau asupra fiecarui lucru care merge gresit in viata dvs., mai degraba luati o abordare mai proactiva evaluand situatia si determinand cum puteti face mai bine data viitoare.

Cand inveti din esecurile anterioare si alegi sa mergi mai departe, te deschizi pana la a-ti asuma responsabilitatea vietii tale si sa te simti mai capabil sa-ti asumi provocari.

Oamenii care isi spun intotdeauna „rau” pentru ei insisi si pentru ceilalti, consolideaza in mod inconstient ideea ca sunt inferiori si mai putin ai unei persoane.

Incercati sa eliminati din vocabularul dvs. cuvantul „scuze” si inlocuiti-l cu „imi cer scuze”. Facand acest lucru, creati un spatiu mai pozitiv in mintea dvs. si va ajutati sa treceti mai departe de situatia negativa.

5. Nu te pedepsi.

Este firesc sa aveti standarde ridicate, dar daca va mentineti permanent la aceste niveluri ridicate de perfectiune, va pregatiti pentru o cadere.

Cand ne asteptam intotdeauna sa fim perfecti si sa facem performante mai bune decat oricine altcineva, ne pedepsim cand nu atingem acest obiectiv.

Acest lucru duce la un ciclu negativ, vicios, care va va impiedica sa mergeti inainte pentru a fi mai bun si a reusi.

In loc sa incerci sa fii perfect, fa mai degraba un angajament fata de tine insuti ca vei face mereu tot posibilul, chiar daca inseamna ca nu este atat de bun asa cum ai sperat.

Cand mintea voastra subconstienta i se spune continuu ca este capabila sa functioneze bine, in cele din urma va crede acest lucru si veti fi mai bine echipat pentru a excela in viata.