Nu-mi plac toți din blogosferă

Mi-e silă de câtă ipocrizie văd prin blogosferă. Nu’s de mult timp pe aici dar nici nu cred că o să prind rădăcini. Mă uitam împrejurul meu. N-o să dau exemple concrete, din punctul meu de vedere nu are sens să bag în seamă astfel de atitudini. Îmi permit doar să comentez, obiectiv. De altfel mi-e şi jenă că am ajuns să scriu un astfel de post, idee tocată şi frământată de atât de mulţi înaintea mea. Ţinta sunt acei bloggeri care:

1. “eu scriu pentru mine si pentru prietenii mei” Du-te mă d’aici, cântă pe la alte uşi. Ipocrizie curată şi aproape palpabilă. Vrei să scrii pentru tine? Ţine un jurnal, scrie în word şi salvează-ţi pe pc/laptop. Nu fii ipocrit. Recunoaşte că-ţi place să primeşti comentarii umede, că adori să te pupe cineva-n fund, că te simţi bine când toţi sunt de acord cu tine, că-ţi place să te citească lumea indiferent ce scrii. Eu recunosc că pitzipoanca.org mi-a dat nişte coarne pe care ulterior mi le-am dat eu singură jos. Poate că dacă nu aş fi avut acel site acest blog nu avea 2000 vizitatori unici pe zi. De fapt, nu poate, sigur e aşa. Dar, măcar nu sunt ipocrită.

2. “cine mă, ăla? ăla scrie mizerabil, ia că-l fac eu troacă de porci într-un post” Nu..nu. Nu face asta când tu abia ai învăţat să-ţi introduci un tampon intern. Serios, nu e bine pentru psihicul tău. Mai ales când mizerabilul ăla are peste 100 de comentarii per post. Nu-ţi place, nu-l citi, nu te obligă nimeni. Ai frustrări că tu nu eşti citit şi el da? Eh, aici e altă poveste. Roade-ţi unghiuţele în continuare, c’aşa-i în tenis. Dacă ai fi vreun geniu neînţeles, acum erai în lumea ta şi nu băgai în seamă mediocrităţile blogosferei.

3. “bloggerii ăştia renumiţi sunt nişte retardaţi fără viaţă…bla bla bla bla” Frăţioare, când tu te rugai de măta să-ţi ia un pentium 4 că auzisei de solitaire, bloggerii ăştia renumiţi de acum erau citaţi de ziare. Restul de istorie. Apucă-te de o facultate, ia-ţi un job, fă nişte bani şi poate aşa, doar poate, o să reuşesţi să dormi noaptea liniştit cu gândul că bloggerii din top fac bani din ceea ce-i pasionează. Ce, nu ştii ca Zoso îşi face acum vilă în Berlin? Hai, ştiu că poţi, vise plăcute la noapte. Sau vrei un somnifer?

Staţi fraţilor în banca voastră, e loc pentru toată lumea. Internetul e nelimitat. Încă nu s-a inventat un mod de restricţie pentru retardaţi. Vă las, mă duc să mă spăl pe mâini.