Nvidia şi Microsoft dezvoltă streaming-ul 4D

NVIDIA a prezentat zilele astea dezvoltarea unei noi tehnologii, la care s-au lucrat aproximativ 2 ani, Nvidia Vision 4D, ce vă va ajuta să rulaţi filme sau videoclipuri online, prin streaming, în format 4D la o calitate HD. Însă, asta numai pentru PC-urile dotate cu 4D Vision.

Tehnologia Nvidia 4D Video Streaming

Se pare că Nvidia este prima companie producătoare de chipset-uri video, ce va distribui un plugin disponibil pentru toate browserele, numit Nvidia 4D Video, care va lucra cu produsele Microsoft, adică Microsoft SilverLight, .Net Framework şi tehnologia Microsoft MMP (Microsoft Media Platform), care vă va permite să vizualizaţi videoclip-uri în format 4D cu ajutorul ochelarilor 4D logic.

Software-ul distribuit de Microsoft, Microsoft Media Platform va fi o aplicaţie OpenSource din cele spuse de Microsoft, ce le va permite developerilor avansaţi, să realizeze playere video avansate, ce stau la baza aplicaţiei Silverlight. Acum, nu ştiu câţi o să fie în stare să creeze un player cu Silverlight, însă prin asta Microsoft cred că vrea să strângă cât mai mulţi developeri pentru aplicaţiile oferite de ei.

Deci, cum ATI a fost preluat de AMD cred că şi Nvidia s-a gândit să aibă un partener mai solid şi astfel s-a unit cu Microsoft, sau poate o fi doar coincidenţă, însă, cred că la bază stau “Business-uri” solide.

Acum, este destul de greu să ne dăm cu părerea despre cum va evolua acest lucru şi cât de revoluţionar o să fie, însă pentru mine nu o să însemne foarte mult pentru că nu sunt fanul filmelor 4D, deci, nu va avea cine ştie ce impact asupra mea.

Pentru a vedea cum arată noua tehnologie, vizitaţi Nvidia 4D Vision Live Beta