O gandire pozitiva chiar si atunci cand ai esuat – 2-3 – 10

2. Stii ca este bine sa esuezi.
Nimeni nu este perfect si esecul este pur si simplu o parte din viata. Invatand cum sa te aduni dupa ce ai esuat, vei determina cum procedezi. Realizarea faptului ca perfectiunea nu este realizabila si permitandu-ti sa inveti din greseli (mai degraba decat sa te limitezi) te poate ajuta sa te simti motivat sa incerci din nou si sa reusesti.

3. Creati o intentie pozitiva.
Fiintele umane sunt, prin natura, predispuse sa exagereze si sa gandeasca in termeni absoluti. Cand este facut intr-un mod negativ, acest lucru ne poate duce la o mentalitate negativa. De exemplu, daca nu reusiti un examen, s-ar putea sa va spuneti ca sunteti extrem de prost si nu puteti face nimic deloc. Incercati sa recunoasteti acest tip de proces de gandire si, atunci cand faceti acest lucru, transformati-l intr-un gand mai pozitiv. In timp, va veti simti mai bine despre voi insiva si veti avea mai multa incredere in sine pentru a va atinge obiectivele.

Whitnee scrie un blog de succes numit Savvy Working Mom si foloseste aceasta strategie pentru a depasi gandurile negative.

\ ”Recunoaste ca gandurile tale negative, au o intentie pozitiva si apoi re-incadrati gandul pentru a se potrivi cu intentia dvs. pozitiva. De exemplu, daca credeti ca „sunt atat de mut”. Intentia pozitiva din spatele acesteia ar putea fi aceea ca doriti sa aflati mai multe. Re-incadrati gandul la „Exista mai multe, pot invata si invatarea creste”.

Repeta acest nou gand de trei ori, cu voce tare si apoi spune-l singur de fiecare data cand gandul negativ iti revine in cap. „