PlayStation 4 va fi disponibil in Romania incepand cu data de 29 ianuarie

PlayStation 4, probabil cea mai puternica consola dedicata gamingului, va fi lansata in Romania incepand cu data de 29 ianuarie. Sony Computern Entertainment Europe, producatorul acestei console, a anuntat deja un pachet prin care utilizatorii din Romania pot intra in posesia consolei, PS4 venind alaturi de jocul Killzone: Shadow Fall la pretul de 1999 de lei.

PlayStation 4 a fost anuntata inca de la inceputul lunii Noiembrie, primii care s-au bucurat de acest device fiind utilizatorii din Statele Unite, Europa si Australia. Principalii competitori ai sai sunt cei de la Nintendon, prin consola Wii U, si cei de al Microsoft, cunoscutul XBox fiind adversarul cel mai de nadejde al japonezilor de la Sony.

Pretul oficial al lui PlayStation 4 se invarte in jurul sumei de 400 de dolari, cele mai accesibile preturi de pe piata fiind disponibile in SUA. Vanduta in mai bine de 2 milioane de unitati, PS4 dispune de una dintre cele mai performante configuratii de pe piata. Discutam despre o unitate media capabila sa citeasca DVD-uri si discuri in format Blu-ray, sistemul de operare este un Orbis OS, baza fiind FreeBSD versiunea 9, in timp ce procesorul este unul cat se poate de interesant, cei de la Sony mizand pe un octo-core AMD x86-64.

Din punct de vedere al spatiului de stocare, PlayStation 4 se mandreste cu un hard disk de numai putin de 500 de GB, utilizatorii fiind pusi in situatia de a suplimenta spatiul necesar daca este cazul. Alaturi de procesorul octo-core si de placa video ADM Radeon, PS4 se mandreste cu o memorie RAM de 8GB GDDR5, una dintre cele mai performante de pe piata.

Intreaga configuratie a consolei poate fi urmarita pe site-ul oficial al celor de la Sony, utilizatorii din Romania facand cunostinta cu produsul in sine abia la finele lunii ianuarie. Conform unor informatii redate Steve Foster, directorul de vanzari si marketing al celor de la SCEE in sud-est-ul Europei, consola va avea un pret de baza de aproximativ 1800 de lei in Romania, noua generatie de console PS4 fiind insotita de o gama mai variata de periferice, jocuri si instalatii preinstalate.