Politică de duminică (17)

Poliţiştii buzoieni anchetează dispariţia a patru ştampile pentru votare la referendum.

Preşedintele secţiei de votare nr.26, din sectorul 1 al Capitalei nu a putut fi găsit, motiv pentru care procesul de vot nu a putut fi demarat.

Votul la secţia de votare din localitatea Covaci, judeţul Timiş, a fost întrerupt din cauza dispariţiei ştampilei de control, pe care  preşedintele singurei secţii de votare din localitate a aruncat-o în foc.

Procesul de votare pentru alegerile europarlamentare şi referendum nu a început nici într-o secţie de votare din Vrancea, secţia nr. 285 din staţiunea Lepşa, comuna Tulnici, întrucât a dispărut ştampila de control.

La fel la o secţie din judeţul Vaslui.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Galaţi, Florin Melească, a declarat că secţiile de votare din comunele Bălăşeşti şi Cerţeşti au rămas fără energie electrică.

Preşedintele secţiei nr. 208 din Timişoara, Dimitrie Zincea, nu a permis accesul unui observator ProDemocraţia în secţia de votare.

Unii dintre locuitorii care trăiesc în zonele izolate din judeţul Harghita şi care nu au acces la mijloacele de informare în masă n-au aflat nici până azi că trebuie să meargă astăzi la vot.

Mai mulţi observatori care participă la alegerile pentru Parlamentul European nu au fost lăsaţi să participe la scrutin de preşedinţii secţiilor de votare din câteva localităţi din Valea Jiului, care nu cunoşteau legea şi modul de desfăşurare a scrutinului.

Un delegat al PSD a fost exclus din comisia electorală a secţiei de votare nr. 349 din Bucureşti, pentru că avea doar 16 ani.

La secţia nr. 155 din satul Belan, comuna Poian, judeţul Covasna au fost anulate 300 de buletine de vot pentru referendum deoarece în loc de ştampila de control, pe spatele buletinelor a fost aplicată ştampila VOTAT.

Reprezentantul PRM dintr-o secţie de votare din municipiul Arad a fost retras după ce a fost prins sub influenţa băuturilor alcoolice în timpul procesului electoral.

Preşedintele secţiei de votare nr. 325 Uda Clocociov, Teleorman, a sesizat poliţistul care asigura paza secţiei de votare în legătură cu faptul că la ora 08.45, G. Victor, de 38 ani din localitate a votat pe lista suplimentară, după ce, anterior, votase la secţia nr. 326 din aceeaşi localitate, unde era nominalizat.

Poliţia Buzău a întocmit dosar penal pe numele unui membru PNL din comuna Gura Teghii pentru că în timpul campaniei electorale, a oferit zahăr unor localnici, ca să îndulcească votul la alegerile europarlamentare.

O tânără de 24 de ani a fost amendată de poliţiştii din localitatea Basarabi, unde s-a născut preşedintele Traian Băsescu, după ce a fost surprinsă în timp ce împărţea ceasuri cu însemnele PNL.

La mai multe secţii de votare din judeţul Mureş ştampilele pentru referendum au fost inscripţionate invers, astfel încât pe buletinul de vot apare TATOV în loc de VOTAT.

Reprezentanţii PNG-CD l-au pozat pe viceprimarul PSD, Felix Oprea, al comunei vrâncene Corbiţa, în timp ce transporta oamenii la vot cu microbuzul şcolii.

smart or what: Europoooo! Lasă-ne!