Politică de duminică

De-mobilizarea electorală. Stolojan monologhează într-o piaţă din Râmnicu-Sărat. La plecarea spre Buzău, nexam telefon mobil. „Se mai întâmplă în campanii electorale. Poate că acum e momentul să îmi iau un telefon mai performant, a declarat Teodor Stolojan. Invităm hoţul să stea pe urmele caravanei PLD. „Îl meriţi pe cel mai bun!” Telefon, ce altceva?

Bunătăţi şi tării. Manifestare electorală organizată la Cluj de PD pentru alegerile europarlamentare şi pentru susţinerea votului uninominal. Pe scenă, un banner  pe care scrie „Cei mai buni din România cu cei mai tari din Europa”, adică PPE. În concluzie, cei mai buni din România se aliază cu cei mai tari din Europa deoarece sunt slabi?

Şapte ore de acasă. Zice Becali, supărat că Băsescu l-a tratat cu sictir la Braşov: „Mi-e şi milă de el. Eu l-am ajutat la referendum, am stat şapte ore cu el la masă. Mi-era somn, nu ştiam cum să scap de el. L-a sunat şi soţia lui, Maria, ca să vadă cât mai stă. Era trei noaptea. I-a spus că e la mine.”

Eschivas Regal. Cu toate că disputa Taubman – Olteanu are conotaţii diplomatice, preşedintele statului nu comentează ieşirea preşedintelui Camerei Deputaţilor. „Ar fi şi ridicol să-l mai comentez şi pă ăsta!”

Clasa turist. Ministrul liberal al Internelor, Cristian David, a răsturnat troaca la emisiunea „Italia, Amore mio”, de la Realitatea TV. „Turismul este un barometru, a fost şi la 11 septembrie pentru SUA…”Numai la New York, câţiva turişti au coborât coloanele lui Mercur până pe trotuar.

Votaxi. Printre candidaţii la europarlamentare, pe lângă ingineri, avocaţi, profesori, economişti, medici şi politologi, se mai regăsesc un şofer şi doi mecanici auto. Mai lipseşte dispecera şi-o punem de-o firmă de taxiuri la standarde europene.

Blagoslovenie. „Oare Guvernul caltaboş ar fi fost în stare să asigure aderarea României la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007 cu Chiuariu, Adomniţei şi Voicu?”, s-a întrebat Blaga. Uite că a reuşit cu ajutorul bordeiaşilor, borduracilor şi parcagiilor.

Nu contează că sparg tot/Mâine pun banii la loc. Doru Costea, ambasadorul României la ONU şi preşedintele Consiliului pentru Drepturile Omului, a declarat că „dacă situaţia economică din România ar fi mai bună, romii ar trăi mai bine”. La câte ghiuluri, salbe şi teancuri de bani aruncă ţiganii pe ritmuri de manele, situaţia economică a României n-are nici o „valoare”.