Politică de duminică

Am comis-o voiajor. În opinia lui Adrian Năstase, preşedintele ţării trebuie să fie un comis-voiajor care umblă teleleu să-şi prezinte marfa. Singurul care se potriveşte profilului este cărăuşul mărilor, Traian Băsescu. Aşa că, Ady, stai acasele tale!

Oastea lui zdrobită… Cică zece mii de membri au părăsit PNG. Becali i-a catalogat drept şobolani care părăsesc cotiga la care împinge el de zor. Ultimii doi şobolani care au rămas în PNG trag concluziile: – Dumnezeu mi-a spus că sunt cel mai deştept şi cel mai frumos şobolan din toată lumea. – Ţi-am zis eu aşa ceva vreodată?

Teatru No. „Personajul numit Preşedinte poate intra în scenă numai atunci când scena a fost părăsită de personajul numit Prim-ministru”, a creionat Tăriceanu mişcările scenice dintr-o piesă care nu se lasă scoasă de pe afiş. Aşteptăm cu interes noua stagiune.

De-a puia-gaia. Ciobanul îl mare şi-a chemat un câine, Corpul de Control al premierului, să verifice în Gorj acuzaţiile de corupţie la adresa ministrului Muncii, încercând să-i numere Păcurarului miioarele fătate-n curtea lui Morega. Bă, voi vreţi să-mi furaţi calul!

Ofensiva Elenelor. Elena Băsescu vrea să devină secretar general al organizaţiei de tineret a PD-L, ca să nu rămână mai prejos de cealaltă. Şi ca lucrurile să nu se complice nemeritat, nu are nici contracandidat. Cu alte cuvinte, s-a deschis sezonul la secretari pe care lumea nu putea să-i mai încapă. Achtung Blaga!

Banii tăi sunt şi ei tot ai mei. Preşedinta Organizaţiei de Femei a PD-L, Sulfina Barbu a propus ca statul să deschidă, la naşterea fiecărui copil, un cont bancar personal pentru educaţie de 500 de euro, care poate fi ulterior alimentat de părinţi sau alte persoane. La o rată a natalităţii de 10 copii/1000 de locuitori, la o populaţie de 21.538.000, rezultă 107.690.000 de euro. La o rată a natalităţii de aproximativ 25%, romii vor fi cei dintâi. Şi mai vorbim de discriminare. Că de educaţie….

Ne-am balonat, cum procedăm? „Anul 2008 să fie anul în care să spargem balonul de săpun umplut cu aerul tras de cel care ne-a tras în piept”, a spus Orban în mesajul PNL adresat la Congresul Extraordinar al PC. Cum dacă tragi dintr-un balon, fie el şi de săpun Duru, se dezumflă, mi-e că Şică rămâne cu buzele ţuguiate. La balonare se recomandă, cel mai adesea, eliminarea gazului nedorit.