Politică de duminică

Am comis-o voiajor. În opinia lui Adrian Năstase, preşedintele ţării trebuie să fie un comis-voiajor care umblă teleleu să-şi prezinte marfa. Singurul care se potriveşte profilului este cărăuşul mărilor, Traian Băsescu. Aşa că, Ady, stai acasele tale!

Oastea lui zdrobită… Cică zece mii de membri au părăsit PNG. Becali i-a catalogat drept şobolani care părăsesc cotiga la care împinge el de zor. Ultimii doi şobolani care au rămas în PNG trag concluziile: – Dumnezeu mi-a spus că sunt cel mai deştept şi cel mai frumos şobolan din toată lumea. – Ţi-am zis eu aşa ceva vreodată?

Teatru No. „Personajul numit Preşedinte poate intra în scenă numai atunci când scena a fost părăsită de personajul numit Prim-ministru”, a creionat Tăriceanu mişcările scenice dintr-o piesă care nu se lasă scoasă de pe afiş. Aşteptăm cu interes noua stagiune.

De-a puia-gaia. Ciobanul îl mare şi-a chemat un câine, Corpul de Control al premierului, să verifice în Gorj acuzaţiile de corupţie la adresa ministrului Muncii, încercând să-i numere Păcurarului miioarele fătate-n curtea lui Morega. Bă, voi vreţi să-mi furaţi calul!

Ofensiva Elenelor. Elena Băsescu vrea să devină secretar general al organizaţiei de tineret a PD-L, ca să nu rămână mai prejos de cealaltă. Şi ca lucrurile să nu se complice nemeritat, nu are nici contracandidat. Cu alte cuvinte, s-a deschis sezonul la secretari pe care lumea nu putea să-i mai încapă. Achtung Blaga!

Banii tăi sunt şi ei tot ai mei. Preşedinta Organizaţiei de Femei a PD-L, Sulfina Barbu a propus ca statul să deschidă, la naşterea fiecărui copil, un cont bancar personal pentru educaţie de 500 de euro, care poate fi ulterior alimentat de părinţi sau alte persoane. La o rată a natalităţii de 10 copii/1000 de locuitori, la o populaţie de 21.538.000, rezultă 107.690.000 de euro. La o rată a natalităţii de aproximativ 25%, romii vor fi cei dintâi. Şi mai vorbim de discriminare. Că de educaţie….

Ne-am balonat, cum procedăm? „Anul 2008 să fie anul în care să spargem balonul de săpun umplut cu aerul tras de cel care ne-a tras în piept”, a spus Orban în mesajul PNL adresat la Congresul Extraordinar al PC. Cum dacă tragi dintr-un balon, fie el şi de săpun Duru, se dezumflă, mi-e că Şică rămâne cu buzele ţuguiate. La balonare se recomandă, cel mai adesea, eliminarea gazului nedorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *