Poti sa ai totul?

Unii adulti aleg sa ramana acasa si sa-si creasca copiii, ceea ce indeplineste pe deplin obiectivele vietii lor. Cu toate acestea, fiecare parinte are ocazia sa faca aceasta alegere. Unii parinti trebuie sa lucreze, in timp ce alti parinti doresc sa lucreze. In ambele cazuri, viata poate deveni un act de echilibrare. Urmatoarele instrumente vor ajuta orice parinte care lucreaza sa se apropie de realizarea unei vieti de familie mai productive, in timp ce isi va atinge visurile profesionale.

Accepta ajutor

Nu esti o super mama si nici nu trebuie sa fii. Este mai mult decat bine sa accepti ajutor cand vremurile devin grele. Aveti intalniri de afaceri? Sunati-va parintii sau pe prietenii buni. La sfarsitul zilei, bunicii sunt incantati sa-si petreaca un timp de calitate cu nepotii lor. Aflati cum puteti delega treburile gospodariei pentru a reduce situatia de stres si lista de sarcini. Partenerul dvs. nu poate curata bucataria asa cum va place, dar poate progresa si va poate ajuta sa fiti mult mai relaxate.

Stiu ca nu totul va arata asa cum credeai ca ar fi. Va imaginati ca sunteti un capitan care face totul cu usurinta? Este posibil sa aveti nevoie sa modificati putin imaginea. Nu este nici o rusine in angajarea unei bone pentru a avea grija de copiii dvs. in timp ce va ocupati de alte lucruri de ordin profesional.

Lucrul la domiciliu poate parea o idee buna, dar nu va lasati pacalite, acesta aduce si o multime de provocari unice. In timp ce ati putea avea ocazia sa va structurati ziua in functie de preferintele dvs., va trebui totusi sa faceti o munca destul de dificila din cand in cand. Exista distragere la domiciliu care v-ar putea influenta randamentul. Daca sunteti o mama proaspata, va trebui sa lucrati in jurul programului copilului, care poate fi dificil cand ne gandim la un loc de munca care insista asupra unei structuri rigide. Pastrarea copiilor intr-un program stabilit va va ajuta. Atunci cand bebelusul doarme, puteti obtine in cele din urma un timp de lucru de calitate! Daca va simtiti extenuate, nu ezitati sa va programati propriul timp de odihna, deoarece nu veti fi la fel de productive daca sunteti obosite. Cunoasterea dvs. si a limitelor dvs. va va ajuta sa intelegeti de ceea ce sunteti capabile si va va ajuta sa va atingeti obiectivele.

Urmeaza un plan 

Lucrati in afara casei? Aveti grija cum va organizati sarcinile, incat sa pastrati un echilibru. Luati timp in fiecare seara pentru a planifica a doua zi. In timp ce poate fi ultimul lucru pe care doriti sa-l faceti dupa o zi lunga de lucru si ati prefera sa petreceti timp de calitate cu familia, totul va deveni mult mai usor in ziua urmatoare. Acest lucru poate presupune un efort suplimentar, dar va va ajuta foarte mult.

Este foarte important sa gasiti un echilibru intre viata profesionala si viata personala. Este greu sa fii un parinte care lucreaza, dar nu lasati asta sa va impiedice sa obtineti tot ce va doriti in viata. Poate fi greu sa iti iei timp pentru a te face fericit. In special, parintii pot simti aceasta vinovatie, deoarece poate deveni natural sa va faceti griji doar pentru ceilalti. Asigurati-va ca aveti grija de voi insiva, ca prioritatile dvs. sunt la fel de importante si astfel veti deveni un parinte si un angajat mai bun. Cu putina planificare si multa daruire, puteti avea cu adevarat totul.