Profesoara de geografie (partea I)

14:31. Atat arata ceasul cand el privi a doua oara telefonul de pe banca. Prima oara se uitase la 14:09, cand intrase ea in clasa. De atunci si pana acum nu si-a luat ochii de pe ea mai mult de doua minute, cu toate ca se predase ceva. Avea un talent aparte, putea sa tina randul drept uitandu-se in alta parte decat in caiet, in vreme ce altii se duceau ba in sus, ba in jos. Ea ii mai arunca o privire-doua, plimbandu-se printre randuri. El statea in banca a patra pe randul de la perete asa ca putea sa o priveasca discret…

El era in clasa a XII-a si o avea profesoara inca de cand era boboc. I-a placut inca de la prima ora cand a intrat in clasa si a decis ca trebuie sa fie un elev bun, cel putin la orele ei. In clasa a X-a a reusit sa ajunga si la olimpiada nationala, de unde s-a intors cu o mentiune, devenind unul din elevii model pe care ea i-a avut. Ea era profesoara de geografie, avea 42 de ani si era divortata de vreo 7 ani. Se casatorise de tanara si a divortat dupa ce sotul ei si-a pierdut slujba si a inceput sa bea fara masura. Divortul n-o marcase, din ceea ce se auzea prin liceu. Ramasese la fel cum era cand a venit prima oara in liceu, la 27 de ani. Era supla, avea o talie de viespe si purta intotdeauna fuste. Mai scurte, mai lungi, niciodata indecente dar bune drept “teme de gandire” pentru unii elevi. Parul blond, cret si ochii albastri completau tabloul atat de frumos pictat si neprafuit de trecerea anilor.

Trecusera vreo doua saptamani din ultimul an de scoala si el se gandea sa mearga la meditatii la geografie. Nu vroia insa sa se pregateasca pentru scoala sau bacalaureat, faptul ca invatase intotdeauna la aceasta materie il facuse sa aleaga o facultate de profil si avea nevoie de pregatire serioasa pentru a fi admis. Discutase cu ea intr-o pauza si au stabilit doua zile pe saptamana in care el sa vina la ea acasa. Miercurea de la ora 18:00 si vinerea de la ora 16:00. Invata dimineata, asa ca ii erau potrivite orele, iar ea termina in zilele respective cu o ora inainte de meditatiile cu el. In cele 5-6 minute in care au discutat si ea a aflat despre decizia tanarului referitoare la facultate, el nu s-a putut stapani sa nu arunce cateva priviri spre bustul generos dezvaluit de un decolteu adanc. Vazand unde se indreptau privirile, ea a inceput sa zambeasca discret, dar provocator, dandu-i de inteles ca a observat unde se uita acesta.

Miercuri a plecat de acasa pe la 17:30, putea sa ajunga pe jos in vreo 30 de minute la blocul unde statea ea. Aproape de ora 18 a ajuns in fata blocului, s-a uitat pe lista interfonului si a sunat la numarul 14. Statea la etajul 3, acum stia cat sa urce. Scarile inguste il faceau sa se gandeasca la faptul ca sotul ei se putea sprijini de balustrada si de perete cu usurinta. Pana sa realizeze ce prostii ii debita mintea, era deja in fata usii. N-a mai fost nevoie sa bata, caci ea i-a deschis prompt. Un fior rece l-a trecut din ceafa pana in degete cand a vazut-o: avea o pereche de pantaloni 3/4 si un tricou translucid prin care se puteau deslusi sanii liberi, ce nu erau chinuiti de sutienele cu care ea obisnuia sa vina la liceu. Si-a revenit repede din socul prin care trecuse si a intrat in casa. S-a descaltat si au mers amandoi in sufragerie. Pe masuta de cafea din fata canapelei era un teanc de 3-4 carti groase de geografie, intre paginile carora se gaseau multe semne de carte, hartiute insemnate, altele goale, toate cu rostul lor.

El a luat loc pe canapea si a inceput sa rasfoiasca o carte fara sa deranjeze semnele de carte. Ea s-a intors cu doua pahare goale si o sticla de vin. Obisnuia sa bea cate un pahar, seara, in timp ce citea si acum avea companie, asa ca nu putea sa il lase pe tanar sa se uite cum ea soarbe din vinul sangeriu. El a acceptat fara retineri, lucru imbucurator pentru ea, se pare ca nu ii placeau cei de care trebuia sa se roage. El s-a oferit sa toarne vin in cele doua pahare, in timp ce ea s-a asezat pe canapea. Dupa ce a terminat, s-a asezat in acelasi loc in care statea pana mai devreme, fiind acum la vreo 60-80 de centimetri de ea. Ea s-a apropiat de el dintr-o singura miscare si pana ca el sa isi dea seama ce se intampla, ea avea mana pe piciorul sau…

Va urma.