Promovarea este deosebit de importanta

Promovarea pentru un site este deosebit de importanta, deoarece daca lumea nu stie de existenta lui nu te poti astepta la noi vizitatori, membri sau clienti. Atunci cand iti promovezi pagina web trebuie sa fii atent la anumiti factori care te pot face sa pierzi bani si sa nu castigi nimic in schimb, iar in cele ce urmeaza ne vom indrepta putin atentia spre aceste cazuri.

O modalitate foarte des utilizata este reprezentata de inchirierea spatiului publicitar pe diverse site-uri. La prima vedere pare o afacere grozava, deoarece o perioada de timp bannerul care informeaza vizitatorii despre site-ul tau va ramane acolo, iar traficul va exploda, insa daca te gandesti de doua ori s-ar putea sa-ti dai seama ca nu e chiar ceea ce iti doresti. In primul rand, reclama trebuie sa fie tintita ca sa fie eficienta, iar conform acestei teorii degeaba ai platit pentru spatiu publicitar pe un site cu 10.000 vizitatori unici in fiecare zi, daca respectivii nu sunt interesati de domeniul tau de activitate.

Spre exemplu, daca lucrezi din greu la web design si iti faci un site care vinde produse cosmetice pe care mai apoi il promovezi prin intermediul unui site de jocuri online vei vedea ca nu apar rezultatele pe care ti le-ai dorit. Acest lucru se intampla dintr-un singur motiv: publicul tinta care trebuie informat in legatura cu site-ul tau nu exista deoarece nu acceseaza o pagina web cu jocuri, iar prin urmare vei descoperi ca este mult mai eficient si mai ieftin sa platesti un advertorial pe un blog de frumusete.

Acestea fiind zise vreau sa intelegi ca nu discreditez reclama prin bannere in fata reclamei prin advertoriale si nici vice versa. Orice tip de reclama, prin orice modalitati, trebuie sa fie indreptata catre un public tinta pentru a avea succesul dorit.