Protectie suplimentara cu sisteme DVR

Un larg segment de oameni inca nu dau atentie supravegherii video asa cum ar trebui, dar este important sa intelegeti ca in prezent trebuie sa tineti sub control activitatea din jurul casei dumneavoastra sau a afacerii pe care o conduceti. Infractiunile din Romania sunt in crestere dupa cum probabil vedeti la stiri in fiecare seara si din acest punct de vedere trebuie sa va ganditi in primul rand la siguranta familiei dumneavoastra. Pe de alta parte un sistem de supraveghere cu digital video recorder poate reprezenta partenerul de incredere cand vine vorba de succesul in afaceri.

Majoritatea oamenilor ce nu s-au lovit inca de nevoia unui sistem de securitate considera ca supravegherea locuintei sau a afacerii, repezinta o munca obositoare si costisitoare dar trebuie sa stiti ca intregul prcoes (de achizitia si instalare) este foarte simplu si intuitiv. Pe de alta parte pe piata din tara noastra, exista variante de kituri pentru fiecare buzunar.

Inainte de a merge la cumparaturi de camere supraveghere si unitate DVR, pentru a alcatui un sistem de securitate potrivit nevoilor dumneavoastra, luati cateva notite cu privire la locatia ce urmeaza a fi supravegheata. In loc sa cumparati primul kit de supraveghere ce va cade in mana sau sa va luati dupa sfaturile vecinilor, prietenilor, etc. mai bine studiati cu atentie locatia pentru a face ulterior cea mai buna investitie.

In primul rand trebuie sa va ganditi daca spatiul dumneavoastra are nevoie de supraveghere pe interior si exterior. Este recomandat sa tineti sub control activitatea din spatiile interioare cat si exterioare dar nu este o regula generala si depinde exclusiv de locatia dumneavoastra si nevoia pe care o aveti. In al doilea rand trebuie sa stabiliti la ce distanta sa vada camerele si daca este nevoie de leduri IR pentru vederea nocturna chiar si in conditii de luminozitate zero

In al doilea rand alegeti unitatea de inregistrare, in functi de urmatoarele criterii:

-Numarul de intrari video (4,8,16) si luati in calcul daca pe viitor veti extinde sistemul de supraveghere video. Cu alte cuvinte, daca initial veti monta doar 4 camere dar in urmatoarele luni considerati ca veti mai instala inca 3, atunci cumparati din primul moment o unitate DVR cu 8 intrari video

-Transmisie pe internet pentru a vedea live ce se intampla la locatie. Cu siguranta veti dori sa vedeti in timp real ce se intampla acasa sau la birou chiar daca nu va aflati in acel loc.
-Compresie (recomandat ar fi sa optati pentru H.264.