Recenzie Life of Pi (2012)

Viata lui Pi, sau Life of Pi, un film lansat in 2012, cu primiera in data de 21 decembrie 2012 la noi in tara, este un film de aventura in care o sa gasiti si scene de drama. Acest film a fost regizat de Ang Lee in timp ce David Magee s-a ocupat de scenariu. Viata lui Pi, in care joaca si Gerard Depardieu, dar si multi alti actori de mare clasa precum Suraj Sharma sau Tobey Maguire este un film care este inclus de topuri in primii 5 ai box-office-ului in tara noastra, producand venituri de peste 170 de mii lei noi.

Personajul principal este un tanar care a reusit sa supravietuiasca unul dezastru maritim de proportii colosale, iar singura sa cale de scapare este sa porneasca la o calatorie foarte grea si plina de aventuri. Poate nu va ganditi, dar cineva il va insoti in aceasta calatorie, si anume un tigru bengalez, un alt supravietuitor al acelui dezastru. Acest tanar, pentru a gasi calea inapoi spre viata, isi va petrecere multi ani prin mari si tari, trecand prin trei continente si doua oceane.

Acest film este o ecranizare a cartii lui Yann Martel, carte care s-a bucurat foarte mult timp de topurile bestsellerurilor si care a fost vanduta in milioane de exemplare. Se pare ca acum se bucura si de un film pe masura, avand in vedere ca Life of Pi este un film foarte vizionat si foarte apreciat, primind din partea imdb nota 8.3, o nota extrem de buna.