Reteta de porc dulce acrisor

De cand centrul comercial Europa a devenit cunoscut peste tot in Romania, chinezii s-au facut remarcati si in domeniul gastronomiei. Cine se gandea vreodata sa combine carnea de porc cu ananas, cand la noi era de baza sarmaluta cu mamaliguta sau sunculita afumata. Oricum nimic rau in asta, daca stam sa ne gandit cat de apreciata a devenit bucataia chinezeasca pe meleagurile noastre. Unul dintre cele mai apreciate preparate chinezesti este porcul dulce acrisor. Este o reteta destul de usor de realizat in circa 30 de minute, puteti pregatii ceva cu adevarat delicios.

Ingrediente necesare pentru 4 portii:

600g muschi de porc
150g ananas din compot
sucul de la compotul de ananas
1 morcov
1 ardei gras
100ml sos soia
200ml suc de rosii
1 lingura faina
1 lingura amidon
2 linguri otet
2 linguri zahar
1 linguri sare

Mod de preparare

Operatii preliminare:

muschiul de porc se spala si se portioneaza in bucati medii
morcovul se spala si se taie julien
ardeiul se spala si se taie julie

Operatii finale:

Intr-un vas adaugati faina, amidonul, sosul de soia,otetul, sucul de ananas si carnea. Se amesteca bine si se lasa la marinat.
Sucul de rosii se amesteca cu sarea si cu zaharul
Se caleste morcovul si ardeiul dupa care se adauga si ananasul.
Intr-o tigaie inalta se lasa la rumenit carnea cu compozitia marinata, dupa 10-15 minute sa adauga legumele si sucul de rosii. Mai lasati pe foc circa 5 minute si totul este gata.