Rochiile tip „Babydoll”

rochite babydoll

Se impart in mai multe categorii, in functie de croiala si de structura femeii care poarta rochia:

1. Tip helanca – Modelul este potrivit mai ales pentru o femeie peste 40 de ani, al carei decolteu poate fi imbatranit si este mai bine sa-l mascheze cu material decat sa-l lase dezgolit. De asemenea, modelul este ideal pentru cele cu gat lung si subtire.

2. Babydoll clasic (decolteu patrat si maneci scurte) – Perfect pentru aproape oricine, avand in vedere ca mascheaza excesul de burtica si infrumuseteaza picioarele. Femeile cu sani mici sa evite totusi modelul, care nu le avantajeaza.

3. Tip “maiou” – Recomand modelul celor cu bust generos si gat lung si subtire. De asemenea si femeilor care nu au chiar o talie de viespe.

4. Tip “V” – Designul este ideal pentru femeile care au picioarele mai groase in zona superioara, pentru ca ele vor fi acoperite datorita lungimii rochiei, dar nu este indicat celor cu umeri lati sau sani mici.

5. Babydoll fara banda in talie – Este recumandat femeilor mignone, cu sanii mici si gat subtire. Nu se potriveste cu o silueta corpolenta sau cu umeri lati.

6. Tip “Queen Anne” – O optiune excelenta pentru femeile cu umeri mici si sani mici, pentru ca triunghiul micut din mijloculul bustului ii ofera proportionalitate, marindu-l. Trebuie evitat de femeile cu umeri lati, deoarece lateste si mai mult.

7. Decolteu rotund – Rochia cu acest tip de decoletu nu se recomanda femeilor mai plinute, celor cu gatul scurt sau cu gatul si umerii lati. Este perfect pentru norocasele cu talie de viespe si masuri de fotomodel.