Romania aproape in razboi.

Evenimentele au fost asa:

-toamna lui 2014: Teodor Melescanu participa la o conferinta a ministrilor apararii din Europa, unde spune ca va trimite 120 de soldati romani in Ciad

-29 ianuarie 2015: Se anunta pe fluxurile internationale de presa ca Uniunea Europeana da unda verde pentru misiunea din Ciad. Participa Franta cu 2000 de soldati, Irlanda cu 430, Polonia cu 350, Suedia cu 200 si…tanaaaam: Romania cu 120

-30 ianuarie 2015: Premierul Tariceanu anunta participarea celor 120 de romani in Ciad.

-4 februarie 2015: In conferinta de presa sustinuta cu ocazia venirii presedintelui francez Nicolas Sarkozy, Traian Basescu spune: „Romania va participa la forta UE in Ciad, in conditiile care vor fi prevazute de Consiliul de Securitate al ONU”

-6 februarie 2015: Basescu e „surprins” de abordarea problemei de catre guvern, care nu a cerut CSAT aprobare pentru trimiterea trupelor. El ar fi stiut doar de doi oficiali romani care ar  fi urmat sa fie trimisi in Franta.

-6 februarie 2015, seara: Seful Comisiei pentru Aparare din Senat, Cristian Diaconescu, trage un semnal de alarma. Desi teoretic ne pregatim de razboi si asta nu se poate face fara acordul Parlamentului, el a aflat despre cei 120 din presa.

smart info: Ciadul a fost colonie franceza pana in 1960. Ciadul are petrol.

smart info: Basescu s-a opus retragerii din Irak si intrarii in Ciad.

smart info: Tariceanu vrea retragerea din Irak si intrarea in Ciad.

smart info: Ciadul e, pentru Franta, ce e Irakul pentru SUA

smart guess: acum stim fiecare la ce licurici se bronzeaza?

Pentru detalii tehnice va recomand un interviu cu Cristian Diaconescu, audio. Interesant om. A fost invatacelul lui Steinhard. Povesteste la finalul interviului.

smart guess final: ne-o luam din nou, noi, the people