Sa traim bine!

Am un amic ce are un coeficient de inteligenta sub medie, dar eu il apreciez tare mult pe omul asta pentru ca munceste mult si este baiat de treaba. Il mai apreciez si pentru faptul ca vrea ca fiica-sa sa faca mai multa scoala decat el. De aceea, cand fata a fost sa intre in clasa intai, adica in 2007, omul a ales sa o dea la o scoala de fitze, cu copii de fitze si, bineinteles, cu parinti de fitze. Ma rog, alegerea lui, dar el a crezut ca astfel „fata va avea acces la alte medii”. Dar, cum noblesse oblige, s-a trezit ca trebuie sa scoata din buzunar, pentru scoala, mult mai mult decat trebuie sa o facem noi, muritorii de rand, care ne dam copiii la scoli de cartier.

A fost aniversarea fetei, iar omul mi-a povestit ca a serbat-o la Mc Donald’s, pentru ca asa se poarta acum (stim ca fiecare copil trebuie sa-si ia doza lui de junk-food :D). Au fost acolo cu parinti si copii. Normal, la mese separate, ca doar nu mananca parintii menu-uri pentru copii. Si, stand ei parintii de vorba, iata ca s-a ajuns si la problema banilor (cum altfel?). Parinti -fitze l-au intrebat pe amic ce salariu are. Omul s-a gandit si si-a dat seama ca nu le poate spune ca el castiga 850 RON, drept care a spus ca leafa lui este de 2000 RON. Parintii-fitze au sarit ca arsi: „Cum, asa de putin?” Personajul nostru o mai rumega putin, apoi le spune ca astia sunt banii fara sporuri, fara bonuri etc. Cu toate astea, parintilor-fitze nu li se pare prea mult si il privesc dispretuitor.
Mai mult, omul nostru face greseala sa se duca la serviciu si sa le povesteasca unor colegi intamplarea. Reactia a fost ca respectivii colegi chiar au crezut ca el castiga mai bine decat ei. Nu mai trebuie sa va povestesc ce s-a intamplat mai departe!

Morala: in cazul in care faci greseala sa te bagi in cercuri din astea si esti barbat, ar trebui sa le spui ca nu le poti divulga veniturile si ca esti liber profesionist. In aceleasi conditii, o femeie ar trebui sa spuna ca este intretinuta, eventual de sot. Si toate astea numai pentru a nu face rau unui copil. Dar, daca ma gandesc mai bine, cred ca este adavarat ca cea mai buna minciuna este adevarul, caci, intr-un astfel de mediu, probabil ca toti vor crede ca minti daca spui ca nu castigi bani multi, numai pentru ca ai arici in buzunar.