SEO – avantajele unui domeniu in continua miscare

Esti pasionat de internet si ai descoperit de curand lumea marketing-ului online? Ti-ai dat seama ca ai putea sa lucrezi in acest domeniu, dar nu stii de unde sa incepi? Pentru inceput ar trebui sa stii ca marketingul online este alcatuit din SEO (Search Engine Optimization) si PPC (Pay Per Click). Daca iti place sa scrii, sa produci continut unic si sa generezi rezultate rapide, poate ar trebui sa inveti cate ceva despre lumea lui Google.

Cum invat SEO?

In primul rand, ca in orice domeniu nou, trebuie sa citesti mult si sa urmaresti tutoriale de pe net. Alege blog-urile de specialitate si alte surse serioase, care te vor lua de la inceput. Poti accesa un ghid SEO pentru incepatori, care te va purta prin toate lectiile esentiale, pe care trebuie sa le stii despre acest domeniu, incepand de la modalitatea in care te ajuta sa masori traficul site-ului tau.

Avantajul acestui camp este acela ca, datorita modificarilor de algoritmi impuse de Google, tehnicile de seo off page s-au modificat si s-au dezvoltat de-a lungul timpului astfel ca ce stiam acum cativa ani, poate nu mai e valabil astazi. In trecut, se vorbea foarte mult despre cantitatea link-urilor catre site, cuvinte cheie, coduri si multe altele. Desi aceste tehnici se aplica si in ziua de astazi, accentul cade mai mult pe calitatea continutului furnizat catre utilizator. Orice om care lucreaza cu aceste instrumente trebuie sa stie ca informatiile pe care le transmite utilizatorului au rolul de a forma o parere generala despre brand, iar, cu cat continutul din site este mai bun, cu atat va creste numarul de click-uri, vizite, link-uri, share-uri si comentarii.

Daca este mai usor pentru tine, aplica metoda tutorialelor. Vei gasi o multitudine de variante in online, asa ca alege-l pe cel care ti se potriveste. Pe moz.com vei gasi peste 400 de clipuri video despre acest domeniu si despre marketingul online in general.

Imprieteneste-te cu HTML. Daca vrei sa inveti, acest limbaj nu trebuie sa iti fie strain pentru ca vei regasi acest cod in spatele fiecarui site de pe net.

Citeste blog-uri. Din moment ce am stabilit ca promovarea SEO este un domeniu complex si in continua miscare, trebuie sa fii mereu la curent cu schimbarile. Cum poti face acest lucru cel mai bine, daca nu prin citirea postarilor de pe blogurile de specialitate. Printre cele mai renumite se numara: Hubspot, Moz, Search Engine Land sau Copyblogger.

Aplica. Nu e de ajuns sa citesti articole de specialitate si sa urmaresti tutoriale de pe net. Trebuie sa si aplici tot ce inveti. Cu cat practici mai mult o meserie, cu atat o inveti mai repede. Cum poti face acest lucru? Pentru inceput porneste-ti primul blog, pe care vei testa tot ce inveti. Astfel vei invata practicand, vei putea experimenta diverse metode fara a atrage riscuri majore, iti vei imbunatati abilitatile de scriere, prezenta online si reputatia. Pana una alta, poti faci si bani din treaba asta, iar daca te vei decide sa aplici pentru un job, va da bine in CV-ul tau.

In final, iata cateva recomandari de resurse online disponibile gratuit care te vor ajuta sa descoperi laceasta lume: moz.com, webmasterworld.com, seobythesea.com sau SEO by Google.