Sfaturi de securitate de la Trend Micro

Şi dacă în ştirea postată anterior vă informam care sunt principalele predicţii ale Trend Micro privind securitatea informatică în 2015, iată şi câteva recomandari ale companiei pentru utilizatori! Chiar dacă o parte ditre acestea vă sunt familiare, nu strică să le recitiţi:

-Utilizează pentru computerul tău ultimele update-uri de software și ultimele patch-uri
-Dacă primești un e-mail care îți cere informatii personale sau confidențiale nu răspunde și nu oferi informațiile respective sunând la numerele de telefon specificate în mesaj. Organizațiile acreditate precum băncile și companiile de carduri nu îți vor cere niciodată aceste informații prin email.

-Ferește-te de emailuri sau mesaje neașteptate sau care arată ciudat, indiferent de expeditor. Nu deschide atașamente sau nu da click în emailuri și mesaje instant. Dacă ai încredere în expeditor, scanează totuși atașamentul înainte să îl deschizi. Nu oferi niciodată informații de identificare personală în răspunsuri la emailuri sau mesaje instant.
-Verifică regulat conturile bancare, cardurile de credit și de debit pentru a te asigura că toate tranzacțiile sunt legitime.
-Ferește-te de pagini web care îți cer să instalezi software. Scanează cu un program de securitate toate programele descărcate, înainte de a le instala.
-Nu oferi informații personale la cereri nesolicitate de pe Web.
-Dacă pare prea frumos ca să fie adevarat, chiar nu este adevărat. Dacă suspectezi un email de spam, șterge-l. Respinge toate emailurile primite de la persoane pe care nu le cunoști.
-În timp ce faci cumpărături online sau tranzacții prin internet banking asigură-te că adresa Web conține un “s” precum https:// www. bank. com.
-Utilizează funcționalitățile de securitate existente în smartphone-ul tău
-Evită accesul Wi-Fi gratuit dar nesigur
-Analizează fiecare aplicație pe care o descarci, inclusiv recenziile altor utilizatori și reputația dezvoltatorului, indiferent de sursă
-Înțelege permisiunile smartphone-ului tău sau accesul pe care îl dai unei aplicații înainte de a le accepta.
-Ia în considerare investiția într-o aplicație de securitate mobilă