Sisteme Alarmare au decis sa faca din nou spam

Nu este prima oară când sunt bombardat cu email-uri tâmpite de la acești maniaci ai vânzărilor, ori pe scurt, spammeri nenorociți. Mai mult de atât, am văzut că pentru ei SPAM-ul este și legal mai nou.

Ei susțin următoarele într-un colt mic în footerul email-ului:

In conformitate cu legea 365/2002 privind comertul electronic, acest mesaj nu este si nu poate fi considerat spam, deoarece: · Contine datele necesare de identificare · Acceptare de primire a ofertei nu va implica financiar · Adresa d-voastra de e-mail a fost gasita fie pe un site public, fie intr-un ghid de afaceri, fie in adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor · Acest mesaj va este adresat cu scopul de a va invita sa beneficiati de serviciile companiei noastre si va este transmis in dorinta de a va tine la curent cu cele mai noi si mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi. Pentru ca intelegem si apreciem intimitatea dumneavoastra ne cerem scuze daca acest mesaj a ajuns din greseala, iar daca doriti sa nu mai primiti astfel de mesaje in viitor, va rugam sa trimiteti un reply cu titlul “dezabonare” si nu veti mai primi alte oferte din partea firmei noastre.”

Acum ia haideți să gândim logic oameni buni

Eu email-ul nu l-am făcut public niciodată, și dacă îl folosesc la trimiterea de comentarii pe alte bloguri, ca și email, ca și adresa din social media etc, aia nu înseamnă că e făcut public. Mai mult de atât, din ce știu eu că este legal, email-ul este proprietate strict personală și pentru a-l folosi cineva are nevoie de acordul meu (În scop comercial).

Nu se poate spune că a „făcut rost” de o listă de email-uri de la alțe firme prin afacerile lor, prin ghiduri de afaceri sau alte tâmpenii. În altă ordine de idei, dacă acceptarea acestor rahaturi nu înseamnă să mă implic financiar, să plătesc ceva, asta înseamnă că ești liber să mă bombardezi cu SPAM, pentr că ar fi gratis și eu sunt obligat să-l primesc?

Mai mult de atât, eu pentru a mă dezabona de la acel site, trebuie să mă abonez mai întai, și eu NU am făcut-o vreodată, drept urmare, dacă trimit dezabonare prin email la ei, nu are niciun efect și tot primești astfel de oferte. Dar, promit să am personal grijă de asta, astfel încât, să nu mai deranjeze pe nimeni. O să le dau cu legea în cap așa cum au folosit și eu acel articol, care pur și simplu l-au folosit în contextul ăla fără a interpreta legea și fără a avea habar la ce se referă!

Deci, e SPAM „legal”!