Stire 2 in 1: Dupa nationala de fotbal, si Basescu renunta la TVR

Ca sa respectam insa ordinea cronologia, anuntam mai intai ca Basescu a fost cel care a spus ca nu mai merge la TVR pentru a sustine votul uninominal. Declaratia sefului statului a fost facuta la emisiunea „100%” moderata de Robert Turcescu. Preşedintele şi-a mai argumentat refuzul de a merge la postul public de televiziune afirmând că acolo „PSD şi PNL stabilesc meniul”.

Postul public TVR a fost acuzat în ultima perioadă de PD şi de Administraţia prezidenţială că, în cele trei săptămâni din cele patru ale campaniei pentru dublul scrutin de la 25 noiembrie, nu a organizat dezbateri pe votul uninominal, pentru care preşedintele Băsescu a convocat referendum.

In alta ordine a butoanelor de la telecomanda mai anuntam ca Federaţia Română de Fotbal a acordat postului Antena 1 dreptul de televizare a meciurilor echipei naţionale de fotbal seniori.

Suma pentru care drepturile merg la Antena 1 este de  2,6 milioane de euro,  iar postul va transmite toate meciurile din următorii doi ani cu excepţia celor de la Euro 2016, care vor fi difuzate de TVR 1.