Stresul barbatilor

Stim ca barbatii reduc stresul prin a juca golf, pescuit, vanatoare, consumul de bere, urmaritul de sporturi la televizor si mai ales prin a evita sa vorbeasca despre sentimente. De asemenea, stim ca ar trebui sa facem lucruri mai sanatoase pentru a gestiona stresul: exercitii, consumul de alimente sanatoase, meditatii, petrecerea timpului cu familia si cu prietenii – dar nu vrem cu adevarat sa facem lucruri care ar parea stanjenitoare.

Problema noastra ca barbati este ca ramanem blocati. Vrem sa continuam sa facem lucrurile care credem ca ne ajuta sa ne detasmam, pentru ca aceste activitati ne fac sa ne simtim bine (minus anotimpurile pierdute si mahmureala). Si se simte stresant sa te gandesti chiar la efortul si sacrificiile implicate in a face chestiile sanatoase „de reducere a stresului”. Este ca si cum ati fi nevoiti sa faceti rezolutiile de Anul Nou in fiecare zi a anului… prea mult de lucru. Doar gandindu-ma la reducerea stresului se simte stresant!

Iata cateva sugestii pentru a gestiona stresul care va poate ajuta sa va aduceti inapoi in jocul dvs. Acesta nu este sfatul obisnuit pe care l-ati citit ani de zile, pentru ca vine de la noi cercetari care ne spun ce se intampla in creier atunci cand sunteti stresati. Ideea cheie este ca aveti o alarma in creier si trebuie sa restabiliti aceasta alarma atunci cand va simtiti stresati: altfel va va mentine stresat chiar si atunci cand nu se intampla nimic stresant. Deci, cum sa restabiliti aceasta alarma?