Tehnica de termografiere in infrarosu rezolva avariile semnalate la nivelul instalatiilor electrice

Cu toti stim ca majoritatea blocurilor in care locuim au un numar de ani destul de inaintat, fapt care ne face sa ne punem diferite intrebari. De la siguranta cladirii asupra cutremurelor, la instalatiile sale electrice, termice si, nu in ultimul rand, la capacitatea de modificare a acestora, exista o sumedenie de intrebari care cu siguranta in timp ne-ar putea da de gandit sau de suferit in cazul unor avarii.

Daca tehnologia a avansat de ce sa nu avansam si noi?

Avem acum posibilitatea de a face acest lucru apeland la un serviciu de termografiere infrarosu in Bucuresti, o tehnica cu totul si cu totul revolutionara, care are menirea sa masoare toate inadvertentele de la nivelul circuitelor electrice, dar si a fenomenelor ce stau la baza lor. Poate credem ca o operatiune de termografiere in infrarosu pentru instalatii electrice necesita cunostinte specifice de fizica sau matematica, insa acest lucru nu este de departe asa, deoarece chiar si noi ne putem documenta care sunt principalele avantaje ale acestei tehnici, care are in vizor chiar si identificarea fenomenelor care nu se pot observa cu ochiul liber.

Fie ca vorbim de servicii de mentenanta specifice sau unele ceva mai complexe, avem acum posibilitatea sa identificam chiar si diferite zone calde care au fost generate de conexiuni care implica rezistente mari, un lucru pe care un electrician clasic nu l-ar fi putut depista. Mai mult decat atat, circuitele anormale de curent si prizele care sufera supratensionari ori valori care nu sunt normale pot fi identificate cu aceste masuratori si se poate lua atitudine din timp, in vederea unui circuit electric cat mai bine sincronizat.

Practic, este o imbinare de elemente ce includ cibernetica, electrica si tehnica intr-o simpla tehnologie, un lucru care a revolutionat si a usurat cu siguranta casele moderne de producerea unor fenomene nedorite, fiind posibilitatea ca aceastea sa se identifice la timp.

Defectiuni instalatii electrice

Putem obtine un pret bun pentru termografiere in infrarosu?

Poate ne gandim ca aceasta tehnica, care presupune un aparat dotat tehnologic cu sisteme revolutionare implica si costuri foarte ridicate, insa acest lucru nu este de departe asa! Fiind vorba de o masuratoare care se efectueaza periodic, orice familie si-ar putea permite sa investeasca intre 150 si 300 de lei intr-o astfel de masuratoare, care pe langa ca va identifica inadvertentele de la nivelul circuitelor electrice, va putea identifica chiar si scurgerile unei locuinte sau dupa caz nivelul de umezeala prezent in aceasta. O astfel de masuratoare complexa va veni cu siguranta in ajutorul apartamentelor moderne in vederea asigurarii unor instalatii si unor structuri rezistente, care sa ne asigure buna functionare in timp fara sa mai semnalam probleme.