Traiti acum: Cele mai bune 7 avantaje ale faptului de a fi constienti – I

Mindfulness nu este ceea ce credem ca este. De fapt, atentia nu este ceva ce credem; este ceea ce noi nu credem. Mindfulness nu este ceva ce fac altii; este ceva ce facem cu totii. Cu totii trebuie sa fim cel putin putin atenti pentru a ne trece zilele fara a fi loviti de primul autobuzcare trecepe strada ca nu avem mintea prezenta sau de a fi loviti de alta persoana total lipsita de minti pe ale carei picioare calcam fara minte.

La un nivel de supravietuire mai subtil, a fi continuu, mai degraba decat doar ocazional atenti, ne poate ajuta sa trecem printr-o zi – sau chiar mai mult – fara a ne supara pe viata.

Ce este Mindfulness?
A fi constient inseamna pur si simplu sa fim pe deplin constienti, capabili sa ne orientam constient constientizarea catre ceea ce este – chiar aici, chiar acum – si sa acceptam pe deplin ceea ce suntem constienti.

Cu totii putem trai si lucra mintea de indata ce renuntam la ideile noastre despre ceea ce putem si nu putem fi. Aceasta este starea noastra naturala de pace si fericire si se intampla de la sine cand ne oprim sa ne distragem atentia de ceea ce nu este – imaginatiile noastre despre vremurile trecute si viitoare. Trucul pentru atentie este ca este mult mai usor decat credem ca este.
Dar de ce sa ne deranjam cu atentia in primul rand? O sa-ti spun.