Tu ai alege o pensiune la munte in zona Ardealului?

Clujul un oras cu dorinta de a fi liber inca din anul 1316 cand acesta primeste prin Carol Robert de Anjou o serie de privilegii. Acesta a fost semnat pe 19 august 1316 iar clujul este eliberat de sub tutela episcopului . Primeste titlul de civitas si si cateva legi prin care se poate administra. Mai multe documente scapa Clujul de sub conducerea principelui Transilvaniei iar orasul va deveni liber cu adevarat subconducerea imparatului Sigismund de Luxemburg in 1405. Apoi clujeni incep constructia bisericii Sfantul Mihail iar mestesugarii si negustorii primesc o scadere a taxelor, pentru dezmortirea comertului catre Venetia si Viena.

Regiunea de Nord Vest a fost creata in 1998 si acum austotrata Transilvania in judetele Salaj, Bihor.

Regiunea are si propria sa retea feroviaora si unde unul dintre cele mai prolifici orase din Romania. Aceasta are populatia de circa 2.740.100 persoane, din care 20% sunt unguri. Ocupatia celor care traiesc in aceasta zona este agricultura sau cu mineritu. In principal cam 47 % in populatie fac agricultura. Puteti gasi cazare oricun la orice hotel,pensiune sau cabana ca sunt mule locuri unde te poti caza.

Alta modalitate prin care localnici mai fac profit e prin cazarea turistilor la pensiune sale. Preturile sunt foarte rezonabile si te poti bucura de o vacanta de neuitat. Clujul este o metropolitana care cuprinde 17 dintre comune. Ea fost denumita cluj napoca din cauza comunismului cand Ceasusescu le-a schimbat denumirea din cluj in cluj napoca din respect pentru minoritatea magiara.