Vacanta la ski in Alpi – tarife personalizate in functie de tara si statiune

Pentru ca o vacanta reusita este intotdeauna planificata din timp, alegerea destinatiei pare cel mai dificil obiectiv de indeplinit. Daca sunteti un fan impatimit al partiilor de ski si nu aveti siguranta ca plaiul mioritic este suficient de bogat incat sa va propuna in concediul de iarna partii imbelsugate cu zapada, probabil este momentul sa mizati pe programarea unui sejur intr-o destinatie de top, precum Elvetia, Austria sau Franta. Muntii Alpi sunt o locatie deosebit de ofertanta pe toata perioada anului, insa iarna inglobeaza apogeul fluxului turistic.

Prima optiune din cele amintite este si cea mai apropiata de granitele autohtone, ea castigand in ultimul timp simpatia romanilor de pretutindeni. In Austria puteti ajunge fie cu propriul autoturism sau cu avionul, pretul unui bilet in mijlocul sezonului fiind situat intre 150 – 330 de euro, destul de ridicat in comparatie tarifele pe care trebuie sa le platim pentru un drum cu masina. Pe langa combustibil trebuie sa fiti constienti de faptul ca exista si anumite taxe de autostrada care pot plusa o suma semnificativa la costurile calculate initial, insa un pret total s-ar situa in jurul pragului maxim de 200 de euro.

Daca vreti sa optati pentru o vacanta la ski in Alpii Austrieci trebuie sa fiti la curent cu anumite informatii relevante, numarul kilometrilor disponibili fiind de 150, iar cel al spatiilor de cazare se situeaza sub limita superioara de 10.000 de locuri. Bineinteles, preturile fluctueaza in functie de facilitatile pe care le detine spatiul respectiv de cazare, care poate avea un calificativ de doua, trei, patru sau cinci stele. Nu aveti nevoie de un buget impresionant pentru un sejur de sase zile in Austria, mai ales daca va gestionati veniturile in prealabil si reusiti sa economisiti o suma fixa luna de luna.

Ajungem la urmatoarea destinatie de top si anume Franta, un adevarat paradis pentru persoanele pasionate de ski. Una dintre cele mai populare statiuni este Alpe D’Huez, centru turistic care atrage anual un numar impresionant de oameni din toate colturile lumii. Pozitia fruntasa este generata de cateva trasaturi unice, incorporarea celul mai lung segment de coborare si a unei partii de aproximativ 65 de kilometrii cu o dificultate inimaginabila fiind plusurile pe care le afiseaza in detrimentul altor statiuni. Avionul este cea mai facila metoda de transport, preturile depasind cu putin pragul de 150 de euro.

Pentru urmatoarea destinatie de top probabil o sa fiti nevoiti sa optati pentru amanetarea bijuteriilor din metale pretioase din garderoba personala, avand in vedere preturile exorbitante pe care le implica o vacanta la ski in Elvetia. Chiar daca vi se pare o solutie pe care o puteti exploata doar daca este vorba de o decizie pe ultima suta de metri, nu este o tragedie daca ramaneti fara resurse financiare suficiente si alegeti sa mizati pe serviciile de vanzare si cumparare ale unui amanet profesionist. Tarifele de cazare si pretul unui bilet de avion depasesc cu mult posibilitatile unei persoane care dispune de un buget mediu, insa si conditiile de la fata locului sunt superioare din punct de vedere calitativ. St. Moritz este un vis utopic pentru pasioantii de ski care poate ajunge realitate daca se fac economii in prealabil sau se mizeaza pe o solutie spontana de amplificare a bugetului disponibil.