Vara te gaseste in colaps financiar?

Adesea, vara ii surprinde pe multi intr-o situatie foarte stramtorata in privinta banilor. Sarbatorile si cadourile au lasat gauri mai mici sau mai mari in portofel, in functie de cat de mult ne-am implicat in distractiile sezoniere. Totusi, nu este cazul sa disperati! Exista solutii pentru a iesi din aceasta situatie cu „fruntea sus”:

In discutarea conceptului de economisire cu clientii, expertii financiari se confrunta cu o serie de reactii. In special, multi spun ca aloca mult mai mult de 50% din venitul lor pentru necesitati. De fapt, avand in vedere costul ridicat al vietii in anumite parti ale tarii, supravietuirea in jumatate din ceea ce faceti este un obiectiv imposibil. Bineinteles, puteti ajusta aceste procente pentru a reflecta propriile circumstante. De exemplu, daca aveti nevoie de 65% pentru necesitati, puteti renunta la educatie, caritate si economii pe termen lung la 5%. Cu toate acestea, sunteti incurajati sa reflectati cel putin asupra posibilitatii de a trai cu 50% din venitul dumneavoastra. Adesea, luand in considerare ideea, va puteti ajuta sa incepeti sa acordati prioritate cheltuielilor dumneavoastra si sa va ganditi mai mult in mod proactiv la necesitatile pentru care cheltuiti in fiecare luna. De fapt, unii clienti au ajuns la concluzia ca locuiau intr-o casa prea scumpa pentru ei, iar exemplele pot continua.

Datoria (imprumutul) este o alta problema care poate schimba optica asupra acestor procente. Daca aveti datorii semnificative, este posibil sa trebuiasca sa directionati mai mult de 50% catre obiectivele necesitatilor dumneavoastra, pentru a va ajuta sa iesiti din acea gaura cat mai curand posibil. Cu toate acestea, odata ce nu mai aveti datorii, finantarea contului de economii pe termen lung va poate ajuta sa ramaneti fara datorii. Adica, pe masura ce contul de economii pe termen lung se acumuleaza de-a lungul timpului, veti avea posibilitatea sa dezvoltati un back-up, astfel incat sa nu trebuiasca sa apelati la contul de economii pentru a gestiona o factura neasteptata a masinii sau a reparatiei la domiciliu. In acest sens, economiile pe termen lung pot functiona si drept „cont de urgenta” traditional.

Energia pozitiva pe care o creati – in combinatie cu abordarea structurata din punct de vedere al bugetului – poate fi exact ceea ce trebuie sa va deplasati mai departe pe drum spre libertatea financiara.