Curatarea laptopului, un moment de atentie pentru laptopul tau

Meseriasul modern nu isi poate duce la bun sfarsit activitatile zilnice fara a se folosi de un laptop, insa nu intotdeauna el isi rupe din timp pentru a-i acorda echipamentului respectiv toata atentia de care are nevoie. Nu sunt multe la numar cerintele unui laptop, ci din contra. Trebuie doar sa ii cureti din cand in cand display-ul, sa nu lasi praful sa patrunda din belsug in interiorul sau, dar si sa-i cumperi un ventilator si sa nu il ridici niciodata doar cu sprijinul balamalelor. In plus, este dovedit faptul ca proprietarul unui laptop ingrijit, ingienizat si perfect functional este mult mai productiv decat cei care isi neglijeaza dispozitivele inteligente.

Ceea ce nu foarte multi stiu este faptul ca laptopul nu trebuie sa fie curatat doar cu solutii speciale, cumparate din cadrul shop-urilor de profil, ci fiecare dintre noi isi poate incropi propria solutie, apeland la ingredientele din camara. Prima solutie pe care o recomanda specialistii care mizeaza pe alternative bio este reprezentata de amestecul dintre otet si apa distilata, proportiile din ambele solutii fiind unele egale.

Dupa ce ati amestecat bine cele doua lichide, ideal ar fi sa mutati intreaga compozitie intr-un recipient care se bucura de un pulverizator, pentru a o putea depozita mult mai sigur. Nu de alta, dar o simpla sticla cu dop poate parea neinsemnata in timpul curateniei si, implicit, ar putea fi aruncata involuntar.Modalitatea de pulverizare nu este una clasica, asta pentru ca solutia nu trebuie sa fie aplicata direct peste display laptop, ci peste o laveta din microfibra. Fiind destul de puternica, cateva picaturi pulverizate vor fi de ajuns.

Producatorii sunt si ei de acord in momentul in care vorbim despre solutii de curatare, majoritatea promovand produse care nu detin in compozitia lor alcool. Ecranele LCD sunt cele vizate in mod special, specialistii recomandand solutiile care au in compozitia lor otet, ele neafectand calitatea ecranului.

Fara a consuma foarte mult timp din rutina zilnica, ingrijirea laptopului este o sarcina care atrage dupa sine numeroase avantaje. Pe de-o parte, devenim mult mai responsabili cu propriile bunuri, iar pe de alta parte ne asiguram un mediu optim de lucru, fara a ne pune in pericol sanatatea. Asta pentru ca, fara sa ne propunem, ajungem sa nu ne spalam de fiecare data pe maini dupa ce folosit laptopul pe ale carui taste domneste praful.