Inscrierile in directoare – 5 greseli de evitat

Inscrierea in directoare web este una dintre cele mai populare metode prin care va puteti procura backlink-uri intr-o campanie SEO Offpage. De-a lungul timpului, campaniile de inscriere in directoare au adus plusuri consistente strategiilor SEO adoptate de specialisti, un numar cat mai mare de inscrieri furnizandu-le backlink-uri cu adevarat calitative.

In prezent, dupa numeroase update-uri de algoritmi, link-urile provenite din directoarele web nu mai sunt chiar atat de calitative, simple greseli producand daune masive asupra unei strategii SEO. In randurile ce urmeaza vom enumera cele mai frecvente cinci greseli facute de webmasteri in momentul inscrierilor in directoare, cat si solutii viabile de a le evita.

Evitati descrieri identice in mai multe directoare

Descrierea unui site este un camp de baza a inscrierilor in directoare, drept pentru care ne simtim in masura sa ii acordam o atentie sporita. O singura descriere utilizata in randul mai multor directoare web va atrage de la sine suspiciuni care pot conduce la penalizari, recomandarea noastra fiind ca fiecare inscriere efectuata sa beneficieze de o descriere 100% unica, de calitate.

Nu inscrieti in mai mult de 5 directoare/zi

Am ales un numar de cinci inscrieri zilnice prin prisma faptului ca site-urile nu vor fi aprobate instant, majoritatea proprietarilor de directoare web apeland la revizuiri lunare. In atare conditii, mizati pe inscrieri cat mai putine si evitati pe cat se poate un proces realizat intr-o perioada scurta de timp.

Inscrieti site-ul doar in directoare de calitate superioara

Poate parea dificil de observat care sunt directoarele de calitate superioara insa sunt anumiti metrici care va ajuta sa obtineti o asemenea lista. Un director de calitate, cel putin din punctul nostru de vedere, este acel portal care nu aproba orice tip de site, pune mare pret pe detaliile folosite de webmasteri la inscrieri si incearca pe cat se poate sa pastreze o structura curata, menita sa ajute utilizatorii.

Nu apelati la softuri de inscriere automata

Inscrierile automate au avantajul unui timp efectiv relativ scurt, multi webmasteri fiind tentati sa foloseasca aceasta practica pentru a economisi timp si bani. Riscurile unor penalizari in urma inscrierilor automate sunt crescute prin prisma faptului ca ele atrag de la sine un numar foarte mare de link-uri intr-o perioada de timp destul de scazuta. Mai mult de atat, reversul medaliei ar putea fi intocmai multiplele respingeri la inscriere, softurile nereusind sa completeze in mod adecvat campurile de inscriere.

Nu inscrieti in directoarele care cer link reciproc

Schimbul de linkuri nu mai este de foarte mult timp o solutie de a creste autoritatea unui site, directoarele care solicita link reciproc in schimbul inscrierii fiind de o calitate indoielnica. Folositi liste de directoare a caror inscriere nu solicita un link plasat pe site-ul promovat, eventual orientati-va catre directoarele premium, o suma modica oferindu-va posibilitatea de a lista un site intr-o pozitie favorabila.

Mai multe detalii despre serviciile de optimizare seo puteti gasi pe www.servicii-seo.net