Ne ocupam singuri de reparatia laptopului sau apelam la un profesionist?

reparatii laptopPutem opta pentru prima varianta in momentul in care observam faptul ca problema este de natura software, in acest caz reinstalarea sistemului de operare reprezentand calea cea mai rapida catre rezolvarea problemei noastre. De pilda, sa ne gandim la momentul in care laptopul nostru porneste fara a scoate vreun zgomot aparte, la situatia in care HDD-ul pare a fi perfect functional, iar ecranul se aprinde fara probleme.

Singura intrebare in acest caz este urmatoarea: „De ce sistemul nu porneste corespunzator?” Inainte de a va avanta sa puneti mana pe telefon cu scopul de a efectua o programare pentru reparatii laptop Bucuresti, incercati urmatoarea strategie, caci s-ar putea sa dea roade. Sa spunem ca puteti face o diagnoza pe cont propriu, alegand modului „safe mode”. Dupa ce bifati aceasta optiune, incercati sa observati daca antivirusul este actualizat, daca gasiti registrii ce nu mai functioneaza propice ori daca va confruntati cu diverse fisiere nocive laptopului, corupte in urma download-urilor repetate.

Cu toate acestea, exista si dileme de natura hardware care devin usor de gestionat pentru persoanele care se informeaza asa cum trebuie, mai precis pentru aceia care se decid ca intai sa faca tot ce este posibil pe cont propriu, pentru ca abia apoi sa apeleze la clasicele servicii de reparatii laptop.

Defectiunea HDD-ului. De cele mai multe ori ea este anuntata prin intermediul diverselor zgomote, dar si prin intermediul vitezei relativ scazute a laptopului in timpul proceselor de instalare/ download/ rulare/. Primul lucru pe care trebuie sa il aveti in minte este legat de salvarea fisierelor, asta pentru a nu pierde informatii, continut, muzica si alte documente pretioase pentru voi.

Dupa ce ati efectuat procedurile de stocare a informatiilor importante, atunci puteti cauta un nou HDD, avand grija sa alegeti versiunile care au acelasi tip de conector. Daca nu va pricepeti sa il montati in locul celui vechi, incercati intai prin tutorialele disponibile online pentru ca abia mai apoi sa cereti sfatul unui amic sau al unui specialist.

Defectiunea memoriei RAM. In momentul in care exista anumite probleme cu memoria RAM va puteti da seama de ele prin intermediul unor simptome. Care sunt acestea? In primul rand, laptopul nu reuseste sa porneasca, iar la fiecare tentativa scoate niste zgomote bizare. De asemenea, exista posibilitatea ca in timpul functionarii sale sa se opreasca in mod spontan, mai ales cand se ruleaza aplicatii ce presupun valorificarea pe deplin a memoriei. Doua alternative de diagnoza pe cont propriu aveti, respectiv scoaterea si reintroducerea placutelor de RAM, precum si optiunea unui program care este capabil sa efectueze teste asupra memoriei. In contextul in care nicio varianta nu ofera rezultatele asteptate, singurul lucru care va ramane de facut este sa apelati la un set intact de placute.