Asa puteti maximiza timpul petrecut in familie!

Intre treburile casnice, activitatile planificate, scoala si locul de munca, s-ar putea sa afli ca familia ta petrece mai mult timp separat decat impreuna. Pentru a mentine legaturi profunde si satisfacatoare cu cei mai apropiati si cei dragi, trebuie sa va faceti timp pentru a fi impreuna. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa petreceti mai mult timp in compania familiei:

Invatati sa delegeti
Anumite treburi de uz casnic sunt necesare pentru mentinerea unei gospodarii fara probleme. Rapoartele actuale ale Biroului de Statistica a Muncii arata ca femeile petrec putin mai mult timp in efectuarea treburilor casnice decat barbatii. Indiferent daca intindeti rufele, spalati vasele sau curatati podelele, incepeti prin a le face pe toate in cuplu. Acestea pot fi momente perfecte pentru a vorbi despre cum a decurs ziua fiecaruia, pentru a asculta muzica impreuna sau pentru a face planuri.

Implicati-i si pe copii
Activitatea unui parinte este de a-si creste copiii pentru a fi adulti independenti si functionali. Selectati treburile adecvate varstei pentru fiecare copil si acordati timp pentru a-i invata cum sa le faceti corect impreuna. Acest lucru va ajuta copiii sa devina mai responsabili in timp ce veti ajunge sa petreceti impreuna un timp de calitate. Odata ce copiii tai au invatat cum sa rezolve sarcinile alocate, gospodaria va fi mai arangajata si ordonata, permitand o relaxare mai ampla.

Cinati impreuna
A lua cina cu familia in fiecare seara va deveni un ritual pe care copiii il vor iubi. Copiii care mananca cu parintii lor zilnic tind sa fie mai fericiti si sa dea un randament mai bun la scoala, atat din punct de vedere comportamental, cat si din punct de vedere academic. Luati in considerare timpul petrecut la masa ca o oportunitate de a va cunoaste mai bine copiii.

Grupati-va cate doi
Concentrandu-va pe relatia de cuplu, oferiti un exemplu bun pentru copiii dumneavoastra. Daca relatia de cuplu este puternica, veti putea, de asemenea, sa infruntati problemele zilnice impreuna ca o echipa solida.

Programati-va timpul
Programati timpul cu familia. O rezervare in calendarul dumneavoastra sau intalnirile de orice fel pot fi interzise. Ramaneti acasa si bucurati-va de o zi de relaxare. Indiferent de ceea ce alegeti sa faceti in acea zi, asigurati-va ca nimic nu va abate de la timpul petrecut impreuna.