Beneficiile ascunse ale steviei – II

3. Este mai sanatos decat indulcitorii artificiali
Stevia nu a fost legata de nici o crestere a riscului de cancer, spre deosebire de aspartam, un indulcitor artificial gasit in unele produse care sunt etichetate „fara zahar”.

Aspartamul a fost legat si de schimbarile de comportament si de dispozitie la persoanele care il consuma frecvent, datorita efectului sau asupra creierului.

Articol conex: Cinci avantaje ale dietei mediteraneene

4. Este sigur pentru diabetici
Potrivit Dr. Jacob Teitelbaum, autorul Beat Sugar Addiction Now! si curand care va fi lansat The Fatigue and Fibromyalgia Solution, Stevia este o alternativa mai sanatoasa la zahar si la alti inlocuitori de zahar precum Splenda, Nutrasweet si Sweet & Low. Si, il puteti folosi la fel ca in mod normal, ati folosi zaharul:

„[Stevia] este sigura, sanatoasa si naturala. Este chiar in siguranta pentru diabetici. ”

Asadar, daca cautati un indulcitor care nu va va determina nivelul de zahar din sange sau va duce la un accident de zahar, Stevia este cel mai bun pariu.

5. Poate preveni cariile
E adevarat! Un indulcitor care arata ca zaharul, are gust de zahar si actioneaza ca zaharul, cu exceptia cazului in care nu iti ofera acele cavitati urate … le impiedica!

Cum sa-l foloseasca
Stevia vine intr-o varietate de forme si poate fi adaugata la orice ai pune in mod normal zahar: cafea, ceai inghetat, produse coapte, il numesti.

Unele persoane au greata usoara sau o senzatie incomoda de plin dupa ce au mancat Stevia. Aceste simptome sunt frecvente si dispar odata cu utilizarea continua. Asadar, daca incepeti sa folositi planta pentru prima data, consumati-o in cantitati modeste pentru a va obisnui cu corpul.