Ce semnificatie poarta culorile lampioanelor?

Rosul – elementul de foc ce aduce pasiune, curaj si romantism in sufletul unei persoane. De departe, cea mai apriga culoare care poate insoti fundalul unui lampion este rosul aprins, acesta fiind dintotdeauna culoarea aflata pe primul plan in conceptia asiatica. Desi nu multe persoane stiu, inca din cele mai vechi timpuri lampioanele erau rosii, ele avand rolul de a atrage atentia trecatorilor ce cautau un loc de odihna, un popas unde pot manca sau ajutor. La polul opus, in India rosul exprima culoarea nuntii, fiind totodata simbolul dragostei longevive si sincere. Sa nu mai vorbim despre mediul european, unde rosul predomina atunci cand vorbim despre curaj sau despre pasiune arzatoare.

Galbenul, sau asa cum ne place sa il numim „culoarea luminii”. Simbolul absolut al sentimentului de beatitudine si al voiosiei, galbenul imbogateste cultura feng – shiu prin ale sale ramificatii simbolistice, devenind o culoare tot mai abordabila atunci cand vorbim despre lampioane. Fie ca aducem in prim plan nuanta ravisanta a campurilor de floarea – soarelui, fie ca oferim atentie subtonului pal, galbenul este o culoare care acopera tot mai multe lampioane in randul magazinelor de profil. Profita din plin de energia si optimismul acestei nuante, asta daca vrei ca evenimentul sarbatorit sa iti ramana intiparit in minte.

Pacea sufleteasca si calmul intrinsec sunt trasaturile ce caracterizeaza personalitatile pasionate de culoarea albastru. Fie el electrizant, pastelat sau profund, albastrul ofera sentimentul intelepciunii si al rabdarii, lampioanele ce poarta acest vesmant coloristic emanand prospetime la fiecare adiere. In asentiment cu cerul senin, lampioanele albastre surprind muzicalitatea si poezia vietii, oferind celui care lanseaza un sentiment de implinire interioara.

O culoare meditativa, contemplativa, care te imbie prin al sau vibe energic sa oferi un zambet larg tuturor celor care te inconjoara. Verdele crud, stins sau inchis are un efect protectiv, reusind sa restabileasca echilibrul emotional din viata unei persoane. Asadar, alege un lampion in culoarea ierburilor de primavara, tocmai pentru ca nuantele de verde sugereaza regenerarea si reinnoirea, ceea ce se poate traduce printr-un nou inceput pentru orice persoana.

In final, aducem in lumina relflectoarelor culoarea mov, una controversata de-a lungul timpului. De departe, movul este o nuanta care atrage iremediabil atentia publicului feminin, specialistii in feng – shui declarand faptul ca reprezentantele publicului frumos adora sa se inconjoare de obiecte decorative in culoarea liliacului inflorit. Forta, vibratie, dar si tenacitate – acestea sunt semnificatiile culorii mov, pe care o poti pune in valoare cu ajutorul unui lampion lucrat manual din panza.