Cum sa ai pofta de mancare

Sunt multe medicamente sau leacuri babesti pentru pofta de mancare. Un Cavit, un paharel de tuica inainte de masa si alte stimulente pot fi un mic ajutor pentru pofta de mancare. Pentru mine nu merg, Cavit mancam cand eram mic de pofta si cand ma taia capul, de obicei, dar n-am simtit niciodata ca imi stimuleaza apetitul. Tuica nu obisnuiesc sa consum (poate decat fiarta), dar nici ea nu ma face sa vreau sa ling farfuria din fata mea.

In schimb, in ultimele doua saptamani am reusit sa am o pofta incredibila de mancare cand faceam ceva la masa: cand cotrobaiam ca nebunul si gaseam un ardei iute, numai bun de ros. Am luat o muscatura si am zambit ironic, nu ma ustura. Am mai luat una si am continuat cu atitudinea asta, am mai muscat inca o data si m-am intristat: “ardeiul asta nu e bun, nu ustura.”  La a cincea gura am luat si 3 furculite pline cu mancare… Inevitabilul se produsese.

Am mancat o farfurie cu sarmalute in 2 timpi si 3 miscari dupa ce m-a usturat prima data. Bonus, nici nu m-am oprit din a consuma ardeiul, pentru ca imi provoca o oarecare placere stranie. Am mancat si cu sandwich-uri si aproape ca nu mai avea mancarea loc in gura, atat de mult reuseam sa musc o data ca sa treaca usturimea. Astazi am servit ciorba de perisoare si un ardei rosu langa. Am terminat ciorba cat ai zice: “prost am fost ca am pus mana pe ardei.”

Nu e nimic mai grozav pe lume decat sa rupi un ardei, sa uiti sa te speli pe maini si apoi sa te scarpini la ochi…